egészségtelen ételek

Milyen életmód ajánlható a keringés javítására?

Azok, akik visszerességgel küzdenek, tudják: ez nem csak azt jelenti, hogy nyáron félénkebben viselik a rövidnadrágot vagy a fürdőruhát. Ezzel a betegséggel ugyanis együtt jár az is, hogy az ember kénytelen változtatni az életvitelén ahhoz, hogy az állandó fájdalmakat és az állapot romlását elkerülje.

Kövér ember is lehet alultáplált

Alultápláltság akkor alakul ki, ha a szervezet a szükségesnél kevesebb tápanyaghoz jut. Ez leggyakrabban a hiányos táplálkozás következménye, de előfordulhat akkor is, ha az egyén nagy mennyiségű, de nem megfelelő összetételű tápanyagot fogyaszt.

A pékáru is felelős a túlzott sóbevitelért

A kereskedelmi forgalomban lévő kenyerek több mint egyharmada nem felel meg a Magyar Élelmiszerkönyv leírásának: a sótartalmuk a határérték felett van – hívta fel a figyelmet a közelmúltban a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség.

Mit és mennyit igyon a gyerek?

A szülők számára rendkívül fontos feladat az egészséges táplálkozásra való nevelés: megismertetni és megkedveltetni a gyermekekkel a korszerű, változatos alapanyagokat és ételeket, melyek fogyasztásával megelőzhetők a felnőttkorra kialakuló, táplálkozással összefüggő betegségek.

A növényi olajak védelmében

Bár korábban állatkísérletek kapcsán felvetették a szakemberek, hogy a linolsavban gazdag étrend gyulladások kialakulásához vezethet, egy újabb, most közzétett kutatás eredményei szerint az emberi szervezet másként reagál az ilyen étrendre, mint az állatoké. A növényi olajok fogyasztása tehát nem jelent kockázatot egészségünkre nézve.

A genetikai hajlam a táplálkozással befolyásolható

„Jó lenne már megérteni, hogy a genetika nem sors, hanem valószínűség!” - figyelmeztet dr. Falus András egyetemi tanár, az MTA rendes tagja. Genetikai állományunk meghatározó jelentőséggel bír: a különböző fizikai adottságokon túl hajlamosít bizonyos betegségekre, melyekkel életünk során találkozhatunk.

„Karcsúsodj vagányul-vegánul!”

Nyakunkon a nyár, ideje feltöltődni, energiákat felszabadítani és belefogni a már régóta halogatott életmódváltásba. A Napsugár Életház egy komplex nyárindító életmódprogrammal készül június 7 és 14 között, amely a vegán táplálkozást alapul véve mutat (ki)utat a fogyókúrák és pirulák útvesztőiből, és többfrontos támadást indít a tartósan karcsú vonalakért. És ami a lényeg: nem ígérget, hanem cselekszik és bizonyít!

Növényi levek házilag: milyen gépet válasszunk?

Elérkezett a tavasz: tudja mindenki, hogy ha ilyenkor naponta fogyasztunk friss növényi leveket, italokat, akkor nemcsak fiatalosabbak és energikusabbak leszünk, hanem leolvadnak azok a télen felszedett zsírpárnák is, amelyektől szeretnénk végre megszabadulni.

Gyulladáscsökkentő élelmiszerek

A gyulladás szervezetünk normális reakciója a sérülésekre. Annak ellenére azonban, hogy természetes védelmi mechanizmusnak számít, krónikussá válása esetén betegségek kialakulásához is vezethet. A birminghami Alabama Egyetem kutatói szerint a gyulladás egyik ellenszere a megfelelő táplálkozás lehet.

Egészséges édességek

Mindannyian tudjuk, hogy a túl sok nassolás elhízáshoz vezet. De valóban csak káros hatásai vannak az édességeknek? Kis mennyiségben is ártalmasak? Miért károsítja a fogakat a csokoládé és a cukor? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ Farkas Nándor dietetikussal.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!