cukor

„Éljen szövődmények nélkül!”

Az „Éljen szövődmények nélkül!” elnevezésű, 2-es típusú cukorbetegeknek szóló betegedukációs program során a betegek oktatásán túl a háziorvos és a szakorvos szoros együttműködésére hívta fel a figyelmet a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége, a Novartis Hungária Kft. támogatásával.

Hihetetlen, hogy mennyi mindenre jó a méz és a fahéj

A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek között felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé, munkabíróvá tesz.

Az inzulinrezisztencia cukorbetegséget is okozhat

Napjainkban egyre több nőt érint az a szomorú küzdelem, amit a teherbe esésért folytatnak – eredménytelenül. Szerencsére ma már tudjuk, hogy a háttérben akár inzulinrezisztencia is állhat, de azzal csak ritkán foglalkozunk, hogy milyen egyéb következményei lehetnek ennek a betegségnek.

Hogyan segíthetnek az édesítőszerek az energiaegyensúly fenntartásában?

A boltok polcain sokféle édesítőszert találhatunk. Vannak olyanok, amelyeket csak utóízesítésre vagy italaink édesítésére használhatunk, másokkal süthetünk és főzhetünk is. Választhatunk olyanokat, amelyeknek közel azonos a szénhidráttartalma a cukoréval, és léteznek energiamentes szerek is.

Egészséges édességek

Mindannyian tudjuk, hogy a túl sok nassolás elhízáshoz vezet. De valóban csak káros hatásai vannak az édességeknek? Kis mennyiségben is ártalmasak? Miért károsítja a fogakat a csokoládé és a cukor? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ Farkas Nándor dietetikussal.

A pálmafaszirup értékes hatásai

A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen a Kanári-szigetekhez köthető édességet. A pálmafaszirup azonban nem csak finom, de egészséges is: segítségével káros megszabadíthatjuk a szervezetet a káros méreganyagoktól.

Pontatlanok az élelmiszercímkéken feltüntetett kalóriaértékek

Pontatlanok az élelmiszercímkéken feltüntetett kalóriaértékek - állítják a kutatók, akik a jelenleg is használt kalóriaszámítási módszer átdolgozását javasolják. Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy az ételek elkészítésének és akár elfogyasztásának módja is befolyásolja, hogy végül mennyi kalóriát vesz magához az ember.

Néhány jó tanács zsírégetőknek

Lapogatom a hasamat, és érzem az ünnepi finom étrendek hatását az „úszógumim” növekedésében. Gondolom, nem vagyok egyedül ezzel az észrevétellel – valószínűleg nem csak én „bűnöztem” egyedül. Pedig már többször elmondtam magamnak is, hogy „vigyázz az édességgel és a szénhidrátokkal, Zoli!” De az ünnepnapokban kicsit eleresztjük magunkat. Mit csináljunk most ezekkel a plusz „zsíros” kilókkal?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!