cukor

Valóban okozhat függőséget a cukor?

Azt állítják a kutatók, hogy az élelmiszerek, köztük a cukor sem okozhat függőséget. Akkor mégis hogyan fordulhat elő, hogy időnként bármit megadnánk egy édes croissant-ért? Mégis drogként működik a szervezetünkben a cukor?

Csoki: mi az igazság, káros vagy sem?

Tejcsokoládé, keserű csokoládé, fehér csokoládé, töltött vagy töltetlen: a csokoládé ma már számos változatban kapható. Gyerekek, felnőttek, fiatalok és idősek hazánkban is évente több kilót esznek meg belőle. Sokak számára a csokoládé fogyasztása jutalmazást, boldogságot jelent.

„Édes bűnözés” okosan

Az édes ízt élvezhetjük úgy is, hogy eközben óvjuk fogaink épségét, és megőrizzük testtömegünket. Most kiderül, kik használhatják, kiknek tilos a különböző típusú édesítőszerek használata, és házi praktikákat is ajánlunk az érdeklődőknek.

A túlzott cukorfogyasztás öregít

A dohányzás, a stressz, de akár napi két pohár cukrozott üdítő is jelentősen megnövelheti a bőr korai öregedését okozó és az egész szervezetet károsító szabad gyökök mennyiségét.

Pénzkidobás-e a nád- vagy a nyírfacukor vásárlása?

Felesleges a kristálycukornál jóval drágább nádcukrot megvenni, mert a kettő ugyanaz az anyag. A barna cukor is csak színben tér el a fehértől, a szintén méregdrága nyírfacukornak pedig kevés köze van a nyírfához, valójában a kukoricához áll közel.

A cukor rontja a memóriát

A fruktózban gazdag étrend lelassítja az agyat, rontja a memóriát és a tanulási képességeket.

„Éljen szövődmények nélkül!”

Az „Éljen szövődmények nélkül!” elnevezésű, 2-es típusú cukorbetegeknek szóló betegedukációs program során a betegek oktatásán túl a háziorvos és a szakorvos szoros együttműködésére hívta fel a figyelmet a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége, a Novartis Hungária Kft. támogatásával.

Hihetetlen, hogy mennyi mindenre jó a méz és a fahéj

A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek között felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé, munkabíróvá tesz.

Az inzulinrezisztencia cukorbetegséget is okozhat

Napjainkban egyre több nőt érint az a szomorú küzdelem, amit a teherbe esésért folytatnak – eredménytelenül. Szerencsére ma már tudjuk, hogy a háttérben akár inzulinrezisztencia is állhat, de azzal csak ritkán foglalkozunk, hogy milyen egyéb következményei lehetnek ennek a betegségnek.

Hogyan segíthetnek az édesítőszerek az energiaegyensúly fenntartásában?

A boltok polcain sokféle édesítőszert találhatunk. Vannak olyanok, amelyeket csak utóízesítésre vagy italaink édesítésére használhatunk, másokkal süthetünk és főzhetünk is. Választhatunk olyanokat, amelyeknek közel azonos a szénhidráttartalma a cukoréval, és léteznek energiamentes szerek is.

Ajánlataink

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!