fehérje

Fehérjében gazdag zöldségek

A fehérjében gazdag zöldségek extra figyelmet igényelnek, mivel vegetáriánus étrendet követve korlátozott számban állnak rendelkezésünkre olyan fehérjedús táplálékok, amelyek teljes értékű aminosavakat tartalmaznak.

A zab az idegek és belek karbantartója

A zab rendszeres és mértékletes fogyasztása gyógyítja a bél nyálkahártyáját, ami első védelmi vonalunk a fertőző, nem barátságos bacilusokkal szemben.

Köszvény, táplálkozás, lúgosítás

Köszvény során a vér húgysavtartalma megnövekszik, s ennek következtében húgysavtartalmú sók rakódnak le az ízületekbe tűhegyes kristályok formájában.

A 9 legnagyobb hazugság a zsírról és a koleszterinről

A táplálkozás és a betegségmegelőzés területe tele van hozzá nem értéssel. Hibás tanácsokat kaptunk, amikor a telített zsírok és a koleszterin elhagyására szólítottak fel minket annak ellenére, hogy káros hatásukat semmi nem támasztja alá.

A megdöbbentő igazság agyunk csendes gyilkosairól

Az Egyesült Államokban milliókhoz jutott el az a bestseller, amelynek neurológus és táplálkozási szakértő szerzője egy sor pszichiátriai népbetegségért egyedül a szénhidrátokat teszi felelőssé. Tényleg a cukor és a glutén tehet mindenről?

Az 5 legegészségesebb köret

A tészta, a krumpli és a rizs mellet számos más köret is létezik, amelyek nemcsak változatosabbá varázsolják étkezéseinket, hanem magas vitamin-, rost- és ásványianyag-tartalmuknak köszönhetően egészségünkre is jótékony hatással vannak – érdemes tehát ezeket is beiktatni az étrendünkbe.

Egyik legértékesebb táplálékunk, a gabona

A növénytermesztő emberiség kiegyensúlyozott étrendjének hagyományosan világszerte alapvető részét képezik a teljes gabonaszemekből készülő táplálékok. A gabonaételek alaposan rágva könnyen emészthetők, mégis laktatók. Az egész gabonák közé soroljuk a barna rizst, az árpát, az egész zabot, a búzát, a tönkölybúzát, a rozst, valamint a kölest, a hajdinát és a csöves kukoricát.

Milyen anyagcseretípus vagyok?

Az emberek anyagcsere alapján való kategóriákba osztását (metabolic typing) az amerikai William L. Wolcott fejlesztette ki. Módszere azon a felismerésen alapul, hogy a táplálkozás erős befolyást gyakorolhat anyagcserénk kontrollrendszerére, akárcsak az autonóm idegrendszer vagy a mirigyrendszer.

Ajánlataink

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!