fehérje

Hogyan együnk egészségesen a melegben?

A nyári melegben nemcsak hogy más típusú ételekre vágyunk, de a szervezetünk is másképp működik. Fontos tehát, hogy odafigyeljünk arra, mit, hogyan és mennyit eszünk.

A máj egészsége fontosabb, mint gondolnánk!

Magyarországon becslések szerint majdnem minden harmadik ember szenved valamilyen májbetegségben. Aggasztó, mert a máj messze nem csupán a szervezet méregtelenítésében játszik kulcsszerepet.

Csicseriborsó, az adu ász

A csicseriborsó az egyik legfontosabb elem a növényi alapú táplálkozásban. Elmondjuk miért tarts otthon mindig belőle!

Quinoa: világsztár az Andokból

A quinoa egyre népszerűbb élelmiszer itthon is: számos konyhában váltja le a rizst vagy a burgonyát mint köretet. Azonban jóval több is lehet ennél, ugyanis tápértéke és egészségügyi hatásai igazán biztatók.

A leves lehet a fogyókúrázók Szent Grálja

A levesek jótékony hatásairól már a népi gyógyászat is tudott: húslevest főzünk, ha betegek vagyunk vagy ha felmelegednénk a téli hidegben. A leveseknek azonban a fogyókúrában is kiemelt szerep juthat, ám a diétázók sok esetben alulértékelik ezeket a fogásokat.

A tej – éltet vagy allergizál?

A tej születésünktől fogva az életben maradás záloga, hiszen fehérjeszükségletünket ebből a forrásból tudjuk a leghatékonyabban fedezni. Azonban az elmúlt években egyre többen válnak allergiássá valamely alkotóelemére, és sokszor nem is egyértelmű, mi a különbség a tejcukor- és a tejfehérje-érzékenység között.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!