sport

A testépítő szerek veszélyei

A szteroidok tovább maradnak a környezetünkben, mint gondolnánk – írja egy, a Science című lap online kiadásában megjelent publikációt ismertetve a PharmaOnline.

Akik a legszebben suhannak

Sokat hallunk a paralimpikonokról, de abba kevesen gondolnak bele, hogy a fogyatékkal élőknek a tömegsportra is szüksége van. A SUHANJ! alapítvány látássérülteknek és vakoknak szervez spining edzéseket, és kerekesszékes edzők segítségével képez fogyatékosokat, de épeket is. Vagy ahogy ők fogalmaznak: egyszerűen csak megosztják a mozgás örömét sérült, és fogyatékkal élő társainkkal. A Szimpatika TV stábja is velük tartott, nézzék meg mit láttak suhanás közben!

Mit együnk edzés előtt, közben és után?

A 2000-ben kiadott amerikai sporttáplálkozási irányelvek a következőkben leírtak szerint fogalmazzák meg az edzés előtt, közben és után javasolt étkezések legfontosabb szempontjait.

A legyőzhető távolság

Régóta ez a szlogenünk, s évről évre egyre többen érzik, tudják, hogy igaz, keményen készülni kell rá, de a félmaraton valóban legyőzhető. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint maguk a számok: 1996-ban mintegy 3000 futó állt rajthoz, négy évvel később már 4200-an voltak a félmaratonon.

Nem minden sport megengedett trombózis után

A trombózis igen nagy traumát jelent annak, aki sportolóként kénytelen szembenézni vele. Nemcsak a fájdalom és a gyógyszerek miatt, hanem azért is, mert komoly változások állnak be az addigi életmódjában. Ez különösen igaz azokra, akik megbetegedésük előtt hivatásszerűen, aktívan sportoltak, de valamilyen szinten mindenkit érint, akinél a testmozgás az élet természetes részét képezi.

Támogatás a mindennapos testnevelés sikeréért

A kormány kiemelten fontosnak tartja a mindennapos testnevelés bevezetését és a testnevelésórák szakmai tartalmának megújítását. A mindennapos testnevelésen belül komoly sikert jelent a Magyar Atlétikai Szövetség Kölyökatlétika Programjának országos bevezetése és beépítése a testnevelési kerettantervekbe, ezért a program folytatásához a kormány további támogatást ad.

Mire képes a lézer, ha gyerekkézbe kerül?

A lézer nem csak a sci-fi filmekből, a CD lejátszóból, vagy az orvostudományból ismert fénysugarat jelenti, de a Laser egy olimpiai hajóosztály is, amelynek egyik legfontosabb versenyét, az ifjúsági világbajnokságot Balatonfüreden rendezték meg. A tizenéves gyerekek lenyűgöző ügyességgel kormányozták a kis hajóikat a változó erejű szélben, és ismét bebizonyosodott: van magyar élsport a focin és a vízilabdán kívül is. Nézze meg milyen kapitány Vadnai Jonatán!

Hasznos tippek a Balaton-átúszáshoz

Az időjárás idén nem kedvez a vállalkozó szellemű úszóknak. Az igazán kitartóak július 20-án, szombaton végre belevethetik magukat a magyar tengerbe. Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot a Balaton-átúszóknak.

Nyári sportos különlegességek

Három izgalmas nyári sportprogramot szeretnénk ajánlani, amelyek igazi kihívásokat tartogatnak a résztvevők számára, sőt, feltöltődésként is javasolhatjuk őket. Mind a három eseményben van valami különleges: a helyszín, a távok, a környezet, vagy akár maga a kihívás.

Az igazi példaképek - egy zseniális magyar csapat

A sötétben legfeljebb tapogatózni szoktunk, focizni soha. Pedig vannak, akik annak ellenére rúgják a bőrt, hogy látássérültek, vagy semmit se látnak. A Szimpatika TV stábja egy vakfoci meccsen járt.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!