sport

Az uszodai klór növeli az asztmás megbetegetések kockázatát

A kora gyermekkorban klóros vízben töltött idő nagymértékben meghatározza a bronchiolitis és az ezzel összefüggésbe hozható asztma és allergia kialakulásának valószínűségét. Nemrégiben láttak napvilágot azok a kutatások, amelyek szerint a kisgyerekek klóros vízben történő úszóedzései növelik a légzőrendszeri fertőzések kockázatát.

Hogyan legyünk nyertesek?

Négylevelű lóhere, lópatkó, kéményseprő - ezek kétségtelenül nélkülözhetetlenek, ha a lottó ötösért játszik az ember. Esetünkben azonban elég volt a kreativitás! Benne leszek az újságban c. játékunk nyerteseinek büszkén adták át a gyógyszerészek a 2x2db Cross márkájú túrakerékpárt - méghozzá a Patikában!

„Csak a doppingszerek senkit sem tesznek világelsővé”

Ha meghalljuk azt a szót, hogy dopping, egyből olimpiai csalásokra, vizeletvizsgálatokra és megszégyenült sportolókra gondolunk, a kérdés azonban ennél némileg bonyolultabb – és nem is választható el az élsport témakörétől.

A Nagy Sportágválasztó

A Nagy Sportágválasztó a sport megszerettetése mellett, a sportágkiválasztásban igyekszik segítséget nyújtani gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Hogyan legyen szuper bringánk?

Bringázni szinte mindenki szeret, de sajnos egy jó bicikli nem olcsó mulatság. Ezért is szerettük volna olvasóinkat meglepni két jó kerékpárral, hogy nyáron egészségesen és tartalmasan tölthessék szabadidejüket. És hogy kié lehet ez a nyeremény? Mit kell tenni ahhoz, hogy részt vegyünk a sorsoláson? Mit is tudnak ezek a szuper biciklik? Kisfilmünkből minden kiderül!

Valóban káros-e a kövérség?

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához először is rendelkeznünk kell olyan megbízható paraméterrel, amelyik pontosan jelzi a szükségesnél magasabb testsúlyt. Önmagában a kilogrammban megadott tömeg ehhez nem elégséges.

Sportolni magas vérnyomással is kell

Az egészséges életmód egyik alappillére a rendszeres testmozgás, melynek végzése során, bár ideiglenesen, de megemelkedik a vérnyomás. Ez egy teljesen természetes folyamat, baj csak akkor van, ha az érték nem normalizálódik az edzés végeztével.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!