sport

Mikor gyanakodjon gyermekénél inzulinrezisztenciára?

Az inzulinrezisztencia a 2-es típusú diabetes előszobája, mely igen sok embert érint napjainkban. Bár legtöbben a sikertelen teherbeesés miatt jutnak el a panaszaikkal orvoshoz, ám egyre több gyermeknél is diagnosztizálásra kerül.

Jutalomjáték

Kiss Gergely vízilabdázó ugyan háromszoros olimpiai bajnok, aki világ- és Európa-bajnoki aranyérmek tulajdonosa is, a legemlékezetesebb pillanat az életében mégis az, amikor megszületett a három lánya. Nemcsak tehetséges és sikeres sportember, hanem büszke apa és férj is, akinek a családja az első.

„Nem tudom, sírtam-e”

Zsiga Melinda az olyan ember nagyképűségtől mentes büszkeségével mesél sikereiről, aki keményen megdolgozott mindenért. Nyíltan vállalt élettörténete nemcsak sportkarrierre vágyó fiatalokat inspirálhat, de azoknak is erőt, reményt adhat, akik szintén megismerték a kitaszítottságot vagy a bántalmazást.

Szeljük a habokat

Leghátul ül a kormányos. Kormányosnak semmiképpen se a vállalat marketingesét ültessék be! Egy-egy irányváltás előtt nincs idő kvantitatív kutatásokat végezni, és mágnestáblán post-itekkel felvázolni a lehetséges irányokat. Legjobb, ha olyan gyakorlott kolléga ül a kenu végébe, aki hozzászokott a gyors és felelősségteljes döntésekhez...

Szeptemberi címlapfotózás: Gyarmati Andrea

Gyarmati Andrea úszóbajnok, gyermekorvos, író, akinek szülei világhírű olimpikonok voltak. Szeptemberi magazinunkban róluk is mesélt és arról, mennyit változtak a szülők és a gyerekek, no meg a betegségek azóta, hogy praktizálni kezdett. A mindig csinos, örökifjú doktornénit állandó címlapfotósunk Falus kriszta fényképezte, az eseményről kameránk sem hiányozhatott.

Nem csak a túl sok testzsír okozhat bajt

A testsúly kiváló jellemzője a teljes test tömegének, de arról nem ad felvilágosítást, hogy ebből mennyi a zsír és mennyi az izom – pedig korántsem mindegy, hogy egy 90 kilós ember testében milyenek ezek az arányok. Nem csak akkor van azonban baj, ha a testzsírszázalék túl magas, az alacsony érték is okozhat problémát

Django lett a Balaton ura

Gyenge szélben zajlott le az 51. Kékszalag Nagydíj, ennek ellenére kitartóak voltak a versenyzők. A Racing Django nevű Petrányi Zoltán kormányozta katamarán 15 óra 37 perc alatt teljesítette a légvonalban több mint 150 kilométeres távot. Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyéről a Stimpatika TV stábja sem hiányozhatott.

Tudatos táplálkozással a magas vérnyomás ellen

Enyhe magas vérnyomás esetén a szakmai ajánlások kétféle étrendet emelnek ki, melyek támogatják a vérnyomás normalizálását, és késleltethetik a gyógyszeres kezelés bevezetését.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!