sport

Hány éves kortól fogyókúrázzon a gyerek?

Gyermekek esetében a mozgásszegény életmód legalább olyan káros, mint a túlzott cukorfogyasztás. Az elhízásért ugyanúgy felelőssé tehető a sok mesenézés, a számítógépes játékok és a helytelen táplálkozás is.

Életmód orvoslás

A bizonyítékokon alapuló orvostudomány egyik legújabb területe az életmód orvoslás, ami – a betegségek kiváltó okait megcélozva – átfogó életmódváltást használ a krónikus betegségek gyógyításában, prevenciójában, progressziójuk lassításában.

Pulzusod legyen fogyásod egyik kulcsa

Megszabadulni a súlyfeslegünktől több mód létezik, de a leghatékonyabb mindenkinek a személyre szabott, egyéni edzésterhelés kialakítása. A pulzus figyelése, az egyik legmegbízhatóbb visszajelzés és segítség ebben.

Hogyan kezdjen mozogni, aki túlsúlyos?

A túlsúlyosság társadalmunk egyik fő egészségügyi problémája. A súlyfelesleg leadásában fontos pillér a személyre szabott diéta és mozgásprogram, ám az edzést nagy óvatossággal szükséges elkezdeni.

Ötből négy tizenéves nem mozog eleget

A szakértők szerint a gyerekek nem lusták. A világjelenség nem őket jellemzi, az ok inkább az, hogy a felnőttek nem veszik figyelembe, nem helyezik előtérbe a testmozgás fontosságát.

Movember – főszerepben a férfiegészség

November egyben a Movember elnevezésű nemzetközi mozgalom hónapja is, melynek célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára.

Fussunk, de hogyan?!

A túlterheltség, a sérülések, a balesetek elkerülhetőek, hogyha megfogadjuk a sportorvos tanácsait.

Szívszorító tények

Évente 15 ezer infarktus és 40-50 ezer stroke, vagyis mintegy félóránként egy infarktus és tíz percenként egy stroke. Évente hétezer, naponta kb. 20 végtag-amputáció.

Az úszás mindig mindenek felett áll!

Sportoló családba született, olimpiai-ezüstérmes úszó lett. Az azóta eltelt majd' 50 évben sem tétlenkedett: gyerekeket gyógyít, cikkeket és könyveket ír, unokázik, és a mai napig sem hagyott fel a sporttal. Dr. Gyarmati Andreával beszélgettünk.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!