sport

Futás!

„A sport az jó lenne – bólogattam, és ahogy Spiri is bólogatni kezdett, máris megtapasztalhattuk, milyen jó érzés, ahogy egy ritmusra leng a két fejünk. Aztán leszottyadtunk megint, mert könnyű ezt kigondolni, de megcsinálni? Mit fogunk mozogni, amihez értünk? És mikor és hol?”

Élsport? Sport. Közösség!

Egy jó egyesület értelme nem csupán a teljesítményben rejlik, hanem a közösségben. Persze a versenyeknek, fesztiváloknak megvan az értelme, mivel ilyenkor együtt fel kell készülni a megmérettetésre, és ezek a feszítettebb időszakok még jobban összekovácsolják az embereket.

Ész nélküli fogyózás helyett inkább relaxálj!

Azok a nők, akik meg akarnak szabadulni felesleges kilóiktól, jobb, ha önsanyargató fogyókúrázás helyett a relaxációs technikákat választják - derül ki egy új-zélandi kutatásból.

Mit bánunk meg leggyakrabban az életben?

Évente átlagosan száztíz órát töltünk azzal, hogy azon gondolkodunk, mi lett volna, ha… Ha igent mondunk egy randevúra vagy nemet, ha az állásinterjún mást mondtunk volna, mint amit. Ám van kiút a megbánás spiráljából, így sokkal hasznosabb dolgokkal is tölthetjük ezt a száztíz órát, mint a múlton való lamentáláson.

Sport, egészség, egyensúly

„...az életkor előrehaladtával párhuzamosan a rizikófaktoraink száma is növekszik, éppen ezért már akkor is érdemes szakember segítségét kérni...amennyiben csak szeretnénk fogyni egy kicsit, és ezért futni kezdünk.”

Hogyan lehet biztonságos a téli futóedzés?

A komoly sportolók vagy azok, akik tavaszi futóversenyre, egy nagyobb táv teljesítésére készülnek, a téli hónapokban sem hagyják el a futóedzéseket, ám a hideg évszakokban még alaposabban kell összeállítani a sportöltözetet.

Teljes élet szívinfarktus után

A szívinfarktuson átesettek közül sokan úgy érzik, az esemény után már csak „lassan, öregesen” élhetnek. Holott a rehabilitációba beillesztett életmód program minden téren életfontosságú hatással bír.

Kerekesszékből a dobogóra

"A kórházban többször megkérdeztem magamtól, hogy miért pont velem történik ez, de a családom végig velem volt, ami nagyon sokat segített fizikailag és lelkileg is."

Mi fán terem a curling?

Habár elsőre úgy tűnik, hogy ez a sportág a teke, a jégkorong és a házimunka ötvözete, a curling legalább 450 éves múltra tekint vissza. Az első írásos említése Skóciából származik, ahol nemzeti sportágnak tartják, de ugyanúgy elterjedt Hollandiában és Németalföldön is. A játék fizikailag sem nevezhető könnyűnek és ráadásul remek kombinatorikai érzék is kell hozzá.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!