Bőrbetegségek

Nagy hajfesték teszt: veszélyesek?

Sokáig dolgoztam mint hajmodell, ingyen volt a fodrász, mindig divatos volt a frizurám. Sokat festették, de sebaj, ezek a mai készítmények ápolják, védik és még ki tudja mi mindent művelnek a hajjal...

Aggasztó arzénkoncentráció a vörösiszapban

A Greenpeace ma sajtótájékoztatón mutatta be a  kolontári katasztrófa helyszínén vett minták eredményeit.Az értékek meglepően magasak voltak, többek között az arzén-koncentráció kétszerese a vörösiszap jellemzőinek.

Ami megkeseríti az életet: a pattanás

A kamaszok legfőbb ellensége, a kozmetikai ipar egyik nagy üzlete. Évente dollármilliókat adnak ki a pattanás elleni lemosókra, krémekre és ecsetelőkre az emberek. Igaz, hogy a sok csoki okozza? Vagy inkább a hormonok a ludasak a dologban?

Még mindig rejtély az egyik leggyakoribb betegség

A herpesz rendkívül fájdalmas, napokig, hetekig sok kellemetlenséget okozó bőrelváltozás. A nők mintegy egyharmadánál szinte minden hónapban, a menzesz környékén megjelenik az ajak körül egy vagy több aprócska égő hólyag.

Egy utálatos bőrprobléma: a pattanás

Tinédzserkorunkban megkeserítette az életünket. Sokan azonban felnőtt korukban is küzdenek a pattanásokkal. Dr. Apostol Éva bőrgyógyásszal, kozmetológussal beszélgettünk ezekről a bőrhibákról.

Minden amit tudni kell a pikkelysömörről

Veszélyesebb lehet a pikkelysömör mint gondolták az orvosok. Dán kutatók szerint, a sokakat érintő betegség akár strokot, vagy szívrohamot is okozhat. De mi is az a pikkelysömör?

Egy viszkető baj

Vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger. Az ekcéma jól látható tünetei mögött sok esetben nehéz felfedezni a kiváltó okokat. Táplálkozás, stressz, öröklött hajlam, kozmetikum vagy ékszerek? Mi okozhatja, és hogyan kezeljük az ekcémás panaszokat?

Hogyan éljük túl a napot?

Lerágott csontnak tűnik napozási tanácsokat adni, ennek ellenére az emberek egy része nem veszi komolyan a napozás ártalmas voltát.

Ajánlataink

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!