trombózis

Miért nem hat az aszpirin mélyvénás trombózis ellen?

Az aszpirin szedése bevett kezelési forma a szívinfarktus és a stroke megelőzése céljából, viszont gyakori félreértés, hogy a vénás trombózis prevenciójaként is hatásos terápiás módszer lehet. Prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája eloszlatja az aszpirinnel kapcsolatos tévhiteket.

Trombózisos halálesetek miatt szigorodnak a fogamzásgátló-felírás szabályai

Az utóbbi időben egyre többet hallani a hormonális fogamzásgátlók okozta, halálos kimenetelű trombózisos esetekről, ezért az Európai Gyógyszerügynökség szigorítaná ezen készítmények felírását. A tabletták veszélyeiről professzor Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája beszélt.

Trombózist okozhatnak a maratoni videojátékok

Napjainkban egyre több ember otthonában található PlayStation vagy Xbox, melyek akár hosszú órákra a kanapéhoz láncolják az illetőt. A szakemberek szerint számtalan negatív hatása van az ilyen játékoknak.

Trombózis után sem kell lemondani a gyermekvállalásról

A terhesség a nők számára boldog, ám félelmekkel is járó időszak. Aggodalomra adhat okot, ha a kismama korábban átesett már trombózison. Az a helyes, ha ilyenkor speciális terhesgondozásban részesül, hogy a későbbi komplikációk elkerülhetőek legyenek.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!