anyagcsere

Zöld tea: egy igazi csodaszer

A zöld tea pozitív egészségügyi hatásait számos kutatás és vizsgálat igazolta. A teában lévő hatóanyagok segítenek a fogyásban, rákmegelőző, koleszterinszintet csökkentő, érvédő szerepük is régóta ismert tény az orvoslásban.

Mitől lassul az anyagcsere?

Azt jól tudjuk, hogy az anyagcsere gyorsasága vagy lassúsága nagy szerepet játszik abban, hogy milyen hatékonyan tudunk lefogyni, vagy legalábbis megtartani a súlyunkat. Sokat hallottunk arról, hogyan lehet az anyagcserét gyorsítani, de mi lassíthatja le?

A rejtélyes hasfájás nyomában

Ötből egy felnőttnek irritábilis bél szindrómája van, így ez a kórkép az egyik leggyakoribb betegségnek számít. Tünetek, okok és megoldási lehetőségek a több szempontból rejtélyesnek hasfájásos panaszokra.

Az anyagcsere és a testsúly összefüggése

Sokak fejében felmerül a gondolat, hogy ha sikerül gyorsítani szervezetük anyagcseréjét, talán gyorsabban fogynak majd. Az anyagcsere felpörgetése azonban veszélyekkel is járhat, és nem segíti a súlycsökkentést.

Így győzhető le narancsbőr

Fontos tisztázni, hogy a narancsbőr, más néven cellulit, nem betegség. Mégis, sok nő életét megkeseríti. A nők és férfiak bőrének felépítése eltérő; a has, a csípő, a fenék és a comb felületén kidudorodó zsírpárnácskák kialakulása a nők bőrének felépítésével magyarázható, ritka esetekben azonban férfiakat is érinthet a probléma.

Hogyan kerülhetjük el a felfúvódást?

A gázok és a felfúvódás sok ember számára jelentenek kellemetlenséget. A háttérben vagy a gyomorba szorult levegő, vagy valamilyen bélbaktérium állhat. Dr. Anton Emmanuel, a londoni Egyetemi Kórház gasztroenterológusa arra hívta fel a figyelmet, hogy nőknél akár valamilyen nőgyógyászati probléma is okozhatja mindezt, így esetükben különösen fontos, hogy ilyen probléma esetében szakemberrel konzultáljanak.

Bélbaktériumok lehetnek felelősek az elhízásért

A Coloradói Egyetem szakértője szerint lehetséges, hogy bélbaktériumaink „szabályozzák” a nagy mennyiségű étel elfogyasztására irányuló vágyunkat, sőt, sokszor ezek miatt vagyunk idegesek addig, amíg hozzá nem jutunk valami harapnivalóhoz.

Felesleges védekezés?

A britek két százaléka rendelkezik azzal a génvariánssal, amelynek köszönhetően nincs testszaga, háromnegyedük mégis használ dezodort - állapították meg egy tanulmányban.

Hogyan élénkítsük anyagcserénket

Az ébresztőóra reggeli csörgése és az esti lefekvés között számtalan feladatunk van. Iskolába visszük a gyerekeket, dolgozunk, elmegyünk a postára, bevásárolunk, főzünk, és sok egyéb kötelességünknek teszünk eleget. Mindehhez rengeteg energiára van szükségünk.

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!