szervátültetés

Új módszer a májátültetésre

Az emberi szervezeten kívül is működőképes állapotban, életben és melegen tartja az átültetésre felajánlott májat egy új műszer, amelyet az Oxfordi Egyetem tudósai fejlesztettek ki.

20 éves a szívátültetés Magyarországon: 1992–2012

A szívátültetés (szívtranszplantáció) a szaruhártya-, a vese- és a májtranszplantációt követően a negyedik leggyakrabban végzett szervátültetés. Igen kedvező rövid és hosszú távú eredményei miatt a szívtranszplantáció az akut és krónikus szívelégtelenség végstádiumának elfogadottan leghatékonyabb terápiájává vált.

Új utak a gyógyászatban

Úgy tűnik, hogy a vesék és más átültetett szervek újrahasznosíthatók. Nemrég Chicagóban – az Egyesült Államokban először – egy nem jól működő átültetett vesét kivettek az élő páciensből, és valaki másnak adták.

Lehet, hogy nincs minden rendben a veséjével?

Jelenleg az európai népesség legalább egytizede érintett a vese valamilyen problémájában, miközben az érintettek nagyobbik része egyáltalán nem tud problémája létezéséről.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!