Lisztérzékenység

Az ételérzékenység tartós panaszokat okozhat

Bár Magyarországon is sokakat érint, legtöbbször még csak eszünkbe sem jut, hogy tartós panaszaikat (pl. hasfájás, kiütések) étel okozza. Az ételintolerancia vagy ételérzékenység átlagosan minden negyedik embernél okoz tüneteket.

Lehet-e jóízű, ami diétás?

Hétféle betegség étrendjéhez alkalmazkodó diétás menük – onkológiai, cukorbeteg, szív- és érrendszeri, köszvényes, lisztérzékeny, epe és reflux – változatos, ízekben gazdag kínálatával jelent meg Budapest nyolc kerületében a „Medirest – diéta otthonra” szolgáltatás.

Mit nézzünk meg az élelmiszerek címkéjén?

Az élelmiszerek címkéin feltüntetett adatok segítséget adhatnak az egészséges táplálkozáshoz. Fontos, hogy figyelmesen olvassuk el a címkét, hogy megismerjük az élelmiszerek összetételét, beltartalmi értékeit.

Teljes kiőrléssel alakunk megőrzése érdekében

Nyáron könnyebben megy minden diéta, többféle zöldség-gyümölcs terem, aktívabb életet élünk, gyakrabban mozdulunk ki otthonról. Fontos tudni azonban, hogy a szénhidrát fajtájának tudatos megválasztásával nemcsak bőrünk és szemünk egészségéért tehetünk, de alakunkért is.

Ételallergia. Adatbank a "mentes" ételekről

Az allergiát és az intoleranciát is sokszor összekeverik: míg előbbi esetben kis mennyiség is akár életet veszélyeztető tüneteket okozhat (ez esetben az immunrendszer reagál, mert a szervezetre veszélyesnek ítél egy ételösszetevőt), addig az intoleranciánál gyomorban, hasban érzett diszkomfortérzetről beszélhetünk, mert ilyenkor az emésztőrendszer reakcióját érezzük (vagy az immunrendszer lassabb, enyhébb reakcióját).

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!