Kórházi ellátás

A betegellátás megszűnt, nincs tovább?

Ha végleg összeomlik, ki fog odaállni az emberek elé és vállalni, hogy kimondja: a magyar egészségügy halálának időpontja 2012, a betegellátás megszűnt, nincs tovább?

A kórházban fekvő betegek egyharmada alultáplált

A Magyarországon kórházi kezelésben részesülő betegek egyharmada alultáplált egy idén nyáron elkészült felmérés szerint - közölte a Magyar Mesterséges Táplálási Társaság. A közlemény szerint a csaknem 50 egészségügyi intézmény részvételével végzett kutatás keretében 1755 beteg adatait értékelték.

Hálapénz. Volt. Nincs?

Július elsején indul az országos online várólista-nyilvántartási rendszer, amelyen bárki nyomon követheti,hogy különböző műtétekre hányan várakoznak országszerte az egyes térségekben.

A lelet utazzon, ne a beteg!

Az ötmilliárd forintosra becsült magyarországi egészségügyi informatikai piacon a kórházak ma az indokoltnál jelentősen többet költenek rendszereik működtetésére.

Ezek a kórházi osztályok, ágyak szűnnek meg

Több helyen kórházi osztályok szűnnek meg, máshol viszont új kórházi részlegek jönnek létre és fejlesztések kezdődnek azáltal, hogy a parlament hétfői döntése értelmében május 1-jével hetven egészségügyi intézményt vesz át az állam az önkormányzatoktól - derül ki az MTI körkérdésére adott intézményvezetői, polgármesteri válaszokból.

A kártyapénz emelését követelik a háziorvosok

Bértárgyalásra és tiltakozó akcióra készülnek a háziorvosok. Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke, Selmeczi Kamill azt mondta, alapvetően tárgyalásra készülnek, időt is hagynak erre, de előrelépés híján tüntetés lehet.

Oroszlán a koraszülött intenzíven

Évente mintegy 3000 újszülött és koraszülött vérvizsgálata válik biztonságosabbá annak a laboratóriumi centrifugának a segítségével, amelyet a Peugeot ajánlott fel a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív és Újszülött Osztályának

Visszautasítom az eutanázia-vádakat!

A fővárosi Uzsoki utcai Kórház fül-orr-gégészetének korábbi főorvosa, Élő János professzor a következő levelet juttatta el szerkesztőségünkbe.

Soha többé hálapénz!

Néhány napja jelent meg az a törvénymódosítás, mely értelmében 2012-től a munkáltató által kötött betegségbiztosítások díja adó- és járulékmentessé válik.

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!