Babaápolás

A szoptatás a gyermek életét is megmentheti

A szoptatás a gyermeki élet megmentésének leghatékonyabb és legolcsóbb módja – erre hívja föl a figyelmet az UNICEF a Szoptatási Világhét alkalmából. A nyilvánvaló előnyök ellenére a hat hónaposnál fiatalabb gyerekeknek kevesebb mint a felét szoptatja az édesanyja.

Új irányelvek az atópiás ekcéma kezelésében

A júniusban megrendezett, 2013-as Allergológiai Világkongresszuson az atópiás ekcémával kapcsolatos legfrissebb eredményeket is megismerhették az érdeklődők. Az elhangzott újdonságokról dr. Garaczi Edina, a Budai Allergiaközpont bőrgyógyász-allergológusának segítségével számolunk be.

Szükséges némi kosz az allergia megfékezéséhez

Egy friss tanulmányból választ kaphatunk az évek óta húzódó vitás kérdésre: mihez kezdjünk a földre esett cumival? Svéd kutatók szerint a legjobb, ha saját magunk tisztítjuk meg ott helyben: a szülők nyálában lévő mikrobák még az allergia megelőzésében is segíthetnek.

A légzésfigyelő használatáról

Szinte minden bababolt árusít légzésfigyelő készüléket, amely sokszor a kelengyelistán is rajta van már. Valóban hasznos eszközről van szó, de a készülék önmagában nem ment életet – ez annak a feladata marad, aki észleli a riasztást.

A gyerek nem egy kisméretű felnőtt

A csecsemők és a gyermekek egészségügyi szempontból teljesen önálló csoportot képeznek – nem kezelhetők egyszerűen kis felnőttekként. Szervezetük sokkal gyengébb és sérülékenyebb a felnőtt szervezetnél, és különösen fontos számukra, hogy védett környezetben, a lehető legjobb fizikai és szociális körülmények között élhessenek.

Kérdések és válaszok a hozzátáplálásról

Kisbabánk fejlődése során számos kérdés vetődhet fel bennünk, például az egyes ételek bevezetésének időpontjával kapcsolatban is. A következőkben szakértőnk segítségével a hozzátáplálással kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekre keresünk válaszokat.

Ők nyertek: az első babák 2013-ban

Budapest idei első újszülöttje 0 óra 2 perckor született a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. Idén a fővárosban és vidéken is kislány volt az első újszülött.

Az érintés hatalma

A Prof. dr. Bagdy Emőke védnöksége alatt futó Szülők Iskolája szeminárium-sorozat novemberi előadásán Andrek Andrea különleges szemszögből mutatta be az apa-gyerek-anya kapcsolatot. A szakember kihangsúlyozta a szülők belső ösztöneinek fontosságát, és betekintést nyújtott a haptonómia, az érintés tudományának világába.

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!