Bio élelmiszer

Jelenleg nem tilos a génkezelt növények termesztése

Továbbra sem jutottak kompromisszumra az európai uniós tagországok arról a javaslatról, amely engedélyezné, hogy az egyes tagállamok szabadon dönthessenek arról: teljes területükön vagy egyes övezeteikben engedélyezik, korlátozzák, vagy megtiltják a géntechnológiával módosított (GM) növények termesztését.

Egy magyar talajjavító szer adhatja vissza egészséges élelmiszereinket 2. rész

Tény, hogy a talaj állapota a nagy adagban használt műtrágyák hatására jelentősen romlik, savanyodik, a földben lévő fontos baktériumok száma csökken, vagy egy részük már kis is pusztult - mondják a szakemberek. Szerintük a negatív folyamatok megállítását, az egészséges talajélet helyreállítását egy magyar szabadalomtól, a Phylazonit baktériumtrágyától lehet várni.

A teljes igazság az adalékanyagokról 1.

A közhiedelemmel ellentétben nem minden adalékanyag szintetikus, valójában számos adalékanyagot természetes alapanyagokból állítanak elő. Sok közülük pedig olyan élelmiszereknek is alkotóeleme, amelyek akár otthon a kertünkben is nőhetnek.

Ételek, amiktől éhesek leszünk

Az egészségtelen élelmiszerek nem verik el az éhségünket – elfogyasztásuk után inkább úgy érezzük magunkat, mintha semmit sem ettünk volna.

A világ legegészségesebb konyhái

A Forbes magazin alapján a Mens Life című férfimagazin közzétette a világ legegészségesebb konyháinak listáját, melynek alapjául az ezekben az országokban élő emberek egészségi állapota és átlagéletkora szolgált.

Tényleg bio a bio?

Magyarországon ma már a teljes körű táplálkozás megoldható biogazdálkodásból származó élelmiszerekkel. Állítólag.

Mi a baj a génmódosított növényekkel?

Magyarország elkötelezett egy teljes mértékben GMO-mentes politika mellett. Az új Alaptörvény rendelkezik a genetikailag módosított élőlényektől mentes hazai mezőgazdaságról.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!