Bio élelmiszer

Bérelt méhek készítik a mézet Horvátországban

Egyre nagyobb az érdeklődés az egyetlen horvátországi „méhhotel” iránt, amely termékeny méhekkel teli kaptárokat kínál olyan embereknek, akik bár szeretnének saját mézet termelni, de sem idejük, sem helyük nincs arra, hogy gondozzák a kis beporzókat.

Gasztro-összefogás Zuglóban

A Zuglói Kenyérközösség nem egy hagyományos piac, hanem egy bevásárlóközösség, ahol közvetlenül a termelőktől juthatunk hozzá egészséges élelmiszerekhez. Az izgalmas kezdeményezésre stábunk is ellátogatott, és nehezen bár, de ellenállt az ínycsiklandozó falatoknak.

Lehet-e környezetkímélő módon élni?

A kérdés költői, hisz az ember puszta létezésével is pusztítja a Földet, azonban vannak olyan trükkök és szerek, amelyek segítségével csökkenthetjük a kárt, amelyet óhatatlanul okozunk a környezetünknek és önmagunknak.

Lekvár főzés nélkül, aszalt gyümölcsből

Amikor odakint kitartóan szemerkél az őszi eső, arra gondolunk, vajon hogyan lephetjük meg önmagunkat és a családunkat valamilyen egészséges finomsággal. Vajon tudunk-e főzés nélkül lekvárt készíteni úgy, hogy közben megőrizzük a gyümölcsökben rejlő életfontosságú vitaminokat, enzimeket? Igen, tudunk!

Bio, makro, paleo – vajon mire jók?

Az ember az egyetlen élőlény a Földön, amelyik bármit képes megenni, függetlenül attól, hogy az jó-e neki vagy sem. Természetes táplálékát édesíti, savanyítja, fényezi, hígítja, sűríti, színezi, nedvesíti, szárítja, génkezeli, zselésíti, tömegét növeli, habosítja, majd az egészet tartósítja, dobozba, üvegbe, nejlonba, különböző műanyagokba zárja. Majd elnevezi, s azt mondja: élelmiszeripar. A nyers élelmiszert felforralja, megfőzi, grillezi, mikrózza, kirántja, megsüti, besűríti. Erre meg azt mondja: konyhaművészet.

Büntetné az EU az államilag nem regisztrált magok használatát

Az Európai Bizottság által előterjesztett új törvény illegálissá tenné az olyan zöldségmagok „termesztésre való használatát, szaporítását és kereskedelmét”, amelyet a Közösségi Növényfajta Hivatal néven létrehozott hatóság nem „tesztelt, hagyott jóvá és fogadott el”.

Ökotermeléssel az ökológiai egyensúly fenntartásáért?

Az ökológiai gazdálkodás egy sor előnyt tud felmutatni környezettudatosság szempontjából a hagyományos mezőgazdasággal szemben. Az ökológiai gazdálkodás a vetésforgó alkalmazásával elősegíti a talaj termékenységét, a szerves trágyázás és a hüvelyesek termesztése pedig a talaj elegendő nitrogéntartalmáról gondoskodik a biogazdaságokban.

Növényi levek házilag: milyen gépet válasszunk?

Elérkezett a tavasz: tudja mindenki, hogy ha ilyenkor naponta fogyasztunk friss növényi leveket, italokat, akkor nemcsak fiatalosabbak és energikusabbak leszünk, hanem leolvadnak azok a télen felszedett zsírpárnák is, amelyektől szeretnénk végre megszabadulni.

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Szimpatika akció

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!