Hormonmentes fogamzásgátlás

Az ösztrogénmentes fogamzásgátlás módszerei

Egyre bővül az olyan fogamzásgátló eszközök palettája, amelyek kizárják a feledékenységből adódó kockázatokat, egészségre nézve biztonságosak és a hatékonyságuk is kiemelkedő.

Milyen vizsgálatok szükségesek a fogamzásgátló szedése előtt?

A fogamzásgátló tabletták és a vérrögök kapcsolatáról sokszor esik szó, ennek ellenére sokan mindenféle előzetes vizsgálat nélkül kezdik el a szedésüket, pedig sok olyan esetről hallani, amikor a készítmény miatt mélyvénás trombózis, esetleg tüdőembólia lép fel.

Mi a leghatékonyabb fogamzásgátlási módszer?

A nem kívánt terhességek megelőzési formái évezredek óta foglalkoztatják az emberiséget. Fogamzásgátlás már az ókorban is létezett, azonban az igazán hatékony és megbízható módszerekre egészen a 20. századig kellett várni.

Fogamzásgátlási módszerek pro és kontra

Ma már számos fogamzásgátló módszer létezik, de ennek kiválasztását az életkor, az élethelyzet és az egészségi állapot függvényében érdemes meghozni.

Modern fogamzásgátlás

Bár születésszabályozó praktikákkal évezredek óta él az emberiség, az igazán biztonságos és megbízható eljárások nagyon rövid múltra tekintenek vissza. Talán ezért van, hogy sokan nincsenek tisztában vele, milyen korszerű, és ma már széles körben hozzáférhető lehetőségeik vannak a nem kívánt terhesség megelőzésére.

Trombózisos halálesetek miatt szigorodnak a fogamzásgátló-felírás szabályai

Az utóbbi időben egyre többet hallani a hormonális fogamzásgátlók okozta, halálos kimenetelű trombózisos esetekről, ezért az Európai Gyógyszerügynökség szigorítaná ezen készítmények felírását. A tabletták veszélyeiről professzor Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája beszélt.

Fogamzásgátlás tiniknek

Te mennyire vagy tájékozott az egyes lehetőségek, ezek előnyei és hátrányai kérdésében? A megszakításban hiszel vagy inkább biztosra mész? Mindent tudsz, vagy csak azt hiszed? Dr. Paragi Péter szülész-nőgyógyászt kérdeztük arról, hogy ki mit válasszon.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!