Mesterséges édesítők

Hogyan segíthetnek az édesítőszerek az energiaegyensúly fenntartásában?

A boltok polcain sokféle édesítőszert találhatunk. Vannak olyanok, amelyeket csak utóízesítésre vagy italaink édesítésére használhatunk, másokkal süthetünk és főzhetünk is. Választhatunk olyanokat, amelyeknek közel azonos a szénhidráttartalma a cukoréval, és léteznek energiamentes szerek is.

Egyre tudatosabban választunk édesítőszert

Az emberek egyre tudatosabban választják ki, hogy mit használnak ételeik, italaik édesítésére: 10-ből 6 ember figyel oda arra, hogy az általa fogyasztott élelmiszer milyen édesítőszerrel készült.

Stevia: A természet bölcsessége

A Stevia (sztívia) vagy hazai nevén jázminpakóca és a belőle készült teák forgalma a biotermékek piacán 2006 szeptemberéig világviszonylatban 14,4 millió dollárt tett ki, s folyamatosan nő iránta a kereslet. Hazánkban egyelőre még nincsenek hivatalos forgalmi adatok, mivel forgalmazását 2011. december 2-án engedélyezték.

A csodanövény

A sztívia az emberi szervezetre pozitív hatással rendelkező növények egyike, édesítő hatása miatt hívhatjuk akár a növények szupersztárjának is. A leveleiből készült kivonat akár 200-300-szor édesebb lehet a cukornál.

A legegészségesebb cukorhelyettesítő

A nyírfacukrot, vagy becsületes kémiai nevén a xylitol (C5H12O5) nevű szerves vegyületet a múlt század elején nyírfából állították elő Finnországban, elsőként a világon.

A teljes igazság az adalékanyagokról 2

2011. november 14-én az EU az élelmiszer-adalékok használatával kapcsolatban két új jogszabályt fogadott el, amelyek lehetővé teszik, hogy egyszerűbben megállapítsák, mely adalékok használata engedélyezett egy adott élelmiszerben.

Az édesítés új lehetőségei

Az édes íz szeretete mindig jellemző volt az emberiségre: évezredekkel ezelőtt növényi részekből és termésekből kinyert édes ízzel, majd később a mézzel elégítették ki ez iránti vágyaikat.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!