Fogaink

Fogápolási mítoszok

Tényleg örökölhetők a rossz fogak? A rágógumizás kivált egy fogmosást? Az alma gátolja a fogszuvasodást? Ismerjük meg a leggyakoribb tévhiteket a fogápolással kapcsolatban.

A hirtelen fogbalesetek ellátása

Azért fontos beszélnünk a fogbalesetek ellátásáról, mert ezek következményei néha súlyosabbak, mint maga a baleset.

Tényleg ki kell cseréltetni az amalgámtöméseket?

Miközben sok szó esik arról, hogy az amalgámtömésekből felszabaduló higany esetleg káros hatással lehet az egészségünkre, a fogszínű tömések ugyancsak veszélyesnek tartott biszfenol-A-tartalmáról sokkal kevesebbet hallani.

A fognövés okozta fájdalom enyhítésének 9 természetes módja

A babák első foga 5-6 hónapos korukban jelenik meg, az utolsó pedig 2 és fél éves korukban nő ki. Sokukat ez nem zavarja, ám van, aki nyűgössé válik miatta és nehezen alszik. Mit tehetünk a fogzás keltette fájdalom megszüntetése érdekében? Íme néhány, már sokaknál bevált módszer.

A legártalmasabb fogápolási szokások

Íme pár fogápolási mód, amelyek nemhogy a fogazatunk egészségének megőrzését segítenék elő, hanem éppen fordítva, inkább ártanak annak.

Az otthoni fogfehérítés praktikái

Bár a leglátványosabb eredményt fogorvosi fehérítéssel érhetjük el, léteznek olyan otthoni módszerek is mosolyunk ragyogóbbá tételére, melyek, bár lassabban és csak enyhébb mértékben, de szintén fehérebbé teszik a fogainkat.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!