Lélek

Nem múló sötétség

Sötét van. Kinyitom a szemem. A sötétség marad. Tapogatózva kibotorkálok a fürdőszobába és megkeresem a fogkefém. A szekrény előtt állva megpróbálom kitalálni milyen színű a ruha amit fel akarok venni. Nekem ez csak egy érdekes kísérlet, egyeseknek viszont minden napjuk így kezdődik.

Szorongj velünk!

Sokan küzdünk gátlásokkal és szorongásokkal. Ezeket legyőzni nem egyszerű, de nem csak a személyiségünkben fejlődhetünk általa, hanem sok új tapasztalatot is nyerhetünk vele. Most felfedjük, hogy hogyan birkózhatunk meg a tíz, legtöbbünket érintő aggodalommal.

Popper Péter - A belső csendről 2.

A Kelet felé fordulásról való gondolkodással nem fér össze az, amiről Hamvas Béla ír: hogy ott téved az ember, hogy elkezdi gyűjteni az életfeltételeket.

Popper Péter - A belső csendről 1.

Indiában nagy protekcióval elkerültem egy valódi nem üzleti jellegű jóga ashramba ahol a vezető még Indira Gandhinak is a barátja volt.

"Végül pedig eljutottam oda, hogy semmit sem ettem"

Tegnap az anorexia hatásaival és kezelési módszereivel foglalkoztunk, most egy kamaszlány gondolatait olvashatják arról, hogy látta ő önmagát. Történet a kamaszhájtól a csontsoványságig.

Topmodell alkat- és ami mögötte van

Csontsovány modellek, óriásplakátokról az arcunkba nyomott piszkafák, divatmagazinokból mosolygó sztárok. Legtöbben csak irigykedve nézzük, "ó de jó is lenne, ha mi is egyszer.." de vannak akik ezt megpróbálják elérni. Van akinek sikerül. És van aki belehal.

Megdöbbentő adatok az egészségről

Valószínűleg tudod, hogy hány kalóriát tartalmaz a kedvenc gyümölcsjoghurtod, hogy hány kilométert tekertél a szobabiciklin és lehet, hogy még a BMI- értékedet is megjegyezted. Viszont most itt van néhány új ( és sokkal érdekesebb) szám, amik hozzásegíthetnek a mentális és fizikai egészséged megőrzéséhez.

Ami mindenkit megrémít: a kóma

Habár természetesen világszerte jelentős, szerteágazó kutatásokat végeznek a témában, az orvosi gyakorlatban hasznosítható tudásunk sajnos nem sokat változott az évek folyamán a kómáról. De mit is értünk valójában kóma alatt, és mi okozza ezt az állapotot? Vajon tényleg létezik-e, hogy valaki egyik pillanatról a másikra visszatér belőle?

Máshogy fáj a nőnek

A nők sokkal intenzívebben élik meg a fájdalmat – és magasabb számban – mint a férfiak, de még nem tudni, hogy miért.

Öt perc pihenés mindenkinek jár

Nincs is megnyugtatóbb annál, mint egy pihenő állat látványa. Egy alvó kutyán vagy egy szundikáló macskán látszik, hogy a teste feszültségtől mentes, az elméje kikapcsolt és egy másik, békés üzemmódban működik tovább. A mostani stresszes életvitelünk miatt a legtöbb ember elvesztette ezt a fajta képességét, így most újra meg kell tanulnunk.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!