Lélek

10 évesen lett az anorexia foglya

Eric Ostendorf 10 éves volt, amikor evési zavarai elkezdődtek. Az amerikai srác kövérnek érezte magát, és az iskolatársai is csúfolták.

Mire vágyik egy nő?

Az okos és független nőknek van egy titka: nem szeretnék ők hordani a párkapcsolatukban a nadrágot.

Hogyan motiváljuk magunkat?

Hideg idő, nagy evések, túl sok buli- ez mind arra sarkall, hogy ki se dugjuk az orrunkat a meleg szobából. Ebben az időszakban a nők 30 százalékkal kevesebbet mozognak.

Megszakad a szív

Azt eddig is sejteni lehetett, hogy nem csak a mesében tud megszakadni a szív. Most a kutatók erre kerestek magyarázatot.

Ábrándozás az élet megrontója?

Egy amerikai tanulmány szerint az ember ideje 50 százalékában szinte biztosan arról ábrándozik, hogy valahol máshol, másvalamit csinál, és ez a folytonos elkalandozás boldogtalanná teszi az embereket.

Tetrissel a trauma ellen

Egy új tanulmány szerzői szerint a poszt traumás stressz zavarban szenvedőknek segíthet a Tetris.

Félelem és reszketés

A pókoktól sokan félnek. Pláne ha ránk mászik. Brit kutatók, tarantellákkal vizsgálták a félelem erejét.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!