Lélek

Topmodell alkat- és ami mögötte van

Csontsovány modellek, óriásplakátokról az arcunkba nyomott piszkafák, divatmagazinokból mosolygó sztárok. Legtöbben csak irigykedve nézzük, "ó de jó is lenne, ha mi is egyszer.." de vannak akik ezt megpróbálják elérni. Van akinek sikerül. És van aki belehal.

Megdöbbentő adatok az egészségről

Valószínűleg tudod, hogy hány kalóriát tartalmaz a kedvenc gyümölcsjoghurtod, hogy hány kilométert tekertél a szobabiciklin és lehet, hogy még a BMI- értékedet is megjegyezted. Viszont most itt van néhány új ( és sokkal érdekesebb) szám, amik hozzásegíthetnek a mentális és fizikai egészséged megőrzéséhez.

Ami mindenkit megrémít: a kóma

Habár természetesen világszerte jelentős, szerteágazó kutatásokat végeznek a témában, az orvosi gyakorlatban hasznosítható tudásunk sajnos nem sokat változott az évek folyamán a kómáról. De mit is értünk valójában kóma alatt, és mi okozza ezt az állapotot? Vajon tényleg létezik-e, hogy valaki egyik pillanatról a másikra visszatér belőle?

Máshogy fáj a nőnek

A nők sokkal intenzívebben élik meg a fájdalmat – és magasabb számban – mint a férfiak, de még nem tudni, hogy miért.

Öt perc pihenés mindenkinek jár

Nincs is megnyugtatóbb annál, mint egy pihenő állat látványa. Egy alvó kutyán vagy egy szundikáló macskán látszik, hogy a teste feszültségtől mentes, az elméje kikapcsolt és egy másik, békés üzemmódban működik tovább. A mostani stresszes életvitelünk miatt a legtöbb ember elvesztette ezt a fajta képességét, így most újra meg kell tanulnunk.

Kiégett életek

Elege van a munkájából? Elege van az emberekből? Érezte már a munkahelyén, hogy legszívesebben a főnöke vagy egy-egy kollégája fejéhez vágna valamit? Kiábrándultnak és fásultnak érzi magát? Nem megy a szex? Ezek a tünetek mind a modern kor egyik népbetegsége, a burnout, vagyis a kiégés jelei lehetnek.

Személyiségek és betegségek

Pesszimista, krónikusan gondterhelt és stresszes? Egy új tanulmány szerint nagyobb esélye lehet a szívrohamra, és más szív- és érrendszeri betegségekre.

Fogyás csodaszerek nélkül

Fogyókúra, testformálás, csodaszerek. Zúdul ránk a médiából, kattintunk rá a neten, hátha megvan a legújabb és tényleg hatásos csodaszer, amivel a legkisebb erő ráfordítás nélkül is soványak, formásak és feszesek leszünk. Sajnos a csodákra várni kell. Az egyetlen hatásos út, ha kevesebb energia kerül a szervezetbe mint amennyit elégetünk.

Tűvel keresett egészség

Az akupunktúráról legtöbben a fogyókúrára asszociálnak. A legtöbbünk ismeretségi körében találunk olyan ember, aki így veszítette el kilóit. Az akupunktúra azonban jóval több mint egy fogyókúrás módszer. Számos betegséget lehet vele kezelni, természetesen nem kiváltva, hanem együttműködve a hagyományos orvoslással.

Csigával támadnak az ételvédők

Fast food- mindenki tudja miről beszélek. Hamburger, instant pizza, esetleg egy hotdog. Aki ilyenekkel tömi magát, az nemcsak kövér lesz, hanem az egészsége is megsínyli. Persze ettől még néha jól esik bűnözni, és ki az aki ellent tudna állni ezeknek az ételeknek?

Ajánlataink

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!