időskor

Hogyan érthetnek szót a különféle generációk?

A különböző generációk tagjai teljesen eltérő környezetbe születtek, más és más lehetőségeket kaptak, eltérő dolgok fontosak nekik. Mégis kulcsfontosságú, hogy megértsék egymást.

Az idősek védelme mindannyiunk feladata

Rengeteg elfordított arc, tétlen hallgatás és bagatellizálás jellemzi az idős emberek bántalmazását, de nem szabad szemet hunynunk a súlyos következményekkel járó globális probléma felett.

Ez történik a testünkkel extrém melegben

Néhány nappal ezelőtt a Föld valaha volt legmelegebb napját jegyezték fel, a következő napokban pedig újabb rekordokra számíthatunk, figyelmeztetnek a szakértők.

Az öregedés lehet fájdalommentes is!

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy az öregedéssel járó fájdalmat az életkor előrehaladtának természetes részeként értelmezzük. Ám Olosz József gyógytornász arra hívja fel a figyelmet, hogy ennek nem kell törvényszerűen így lennie.

Az időskori egészség megőrzése

Az időskori testi és lelki egészséget is segít megőrizni a felnőttkorban a partnerrel, a családdal, a barátokkal és kollégákkal ápolt jó kapcsolat, valamint a legalább havonta egyszer végzett testmozgás.

A testmozgás a legjobb stresszoldó?

A mozgás hasznosságával mindenki tisztában van, de kevesen tudják, milyen élettani változásokat idéz elő a rendszeres sportolás.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!