Szemezgető

Véletlen volt!

Akár hiszünk a véletlenekben, akár nem, el kell ismernünk, hogy a tudomány, így az orvostudomány fejlődésében is nagy szerepet játszanak.

Gyógyszerészek a művészetben

Sokan azt vallják, hogy maga a gyógyszerészet is művészet, mégis felvonjuk a szemöldökünket, ha azt halljuk, hogy egy patikus a múzsák birodalmába téved. Pedig számos nagy művész van, akinek a tára mögül indult a művészi karrierje.

Patikusok és találmányaik 2.

Áprilisban már sorra vettünk néhány találmányt, amelyek patikusok nevéhez fűződnek. Álljon itt néhány újabb hasznos és praktikus felfedezés, amelyekről nem is hinnénk, hogy gyógyszertárak falai között születtek!

Patikusok és találmányaik

Van néhány olyan, a mindennapokban gyakran kezünkbe kerülő tárgy, készítmény vagy eszköz, amelyeknek nincs, vagy csak áttételesen van közük a gyógyításhoz, mégis patikusok szabadalmaztatták őket.

Útipatika a Marsra

Utánajártunk, hogy milyen gyógyszertári készítményekre van szükségük az asztronautáknak a súlytalanság állapotában vagy a kozmikus sugárzás káros hatásai ellen?

Kampány indul a vízfogyasztás népszerűsítésére

A megfelelő hidratáltság és az egészséges életmód támogatására az OGYÉI márciustól ismét meghirdeti vízfogyasztást népszerűsítő, Aqua Challenge elnevezésű kampányát, tudatták a szervezők.

A méregtelenítés mestere

A csalánt gyomnövényként irtjuk és nem szeretjük, ugyanakkor érdemes tudni, hogy számos gyógyhatással rendelkezik.

A szűrővizsgálat a bőrápolás része

A bőrápolással kapcsolatban különböző kozmetikumok és eljárások jutnak eszünkbe, amellyel megőrizhetjük a bőr fiatalságát. Azonban az egészségére legalább ennyire oda kellene figyelnünk, és az anyajegyek és szemölcsök folyamatos megfigyelését és vizsgálatát sem szabadna elhanyagolnunk.

A tej – éltet vagy allergizál?

A tej születésünktől fogva az életben maradás záloga, hiszen fehérjeszükségletünket ebből a forrásból tudjuk a leghatékonyabban fedezni. Azonban az elmúlt években egyre többen válnak allergiássá valamely alkotóelemére, és sokszor nem is egyértelmű, mi a különbség a tejcukor- és a tejfehérje-érzékenység között.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!