Szemezgető

Október - a látás hónapja

Az Október a látás hónapja kampány már 19 éve nyújt lehetőséget arra, hogy kiemelt figyelmet fordíthassunk a látásunkra.

Szívem, szívem

Szeptember 29-én van a szív világnapja. Az emberi test keringési központjával aránylag sokat foglalkozunk a hétköznapokban, de számos tényt és érdekességet csak kevesen ismernek róla.

Egybalkezes feltalálók

Ma már senkit nem rekesztenek ki amiatt, hogy nem a „szebbik kezét” használja, ha tollat, vagy egeret kell ragadni. De nem volt ez mindig így, sok gyereket szoktattak át a jobbkézhasználatra több-kevesebb sikerrel.

Véletlen volt!

Akár hiszünk a véletlenekben, akár nem, el kell ismernünk, hogy a tudomány, így az orvostudomány fejlődésében is nagy szerepet játszanak.

Gyógyszerészek a művészetben

Sokan azt vallják, hogy maga a gyógyszerészet is művészet, mégis felvonjuk a szemöldökünket, ha azt halljuk, hogy egy patikus a múzsák birodalmába téved. Pedig számos nagy művész van, akinek a tára mögül indult a művészi karrierje.

Patikusok és találmányaik 2.

Áprilisban már sorra vettünk néhány találmányt, amelyek patikusok nevéhez fűződnek. Álljon itt néhány újabb hasznos és praktikus felfedezés, amelyekről nem is hinnénk, hogy gyógyszertárak falai között születtek!

Patikusok és találmányaik

Van néhány olyan, a mindennapokban gyakran kezünkbe kerülő tárgy, készítmény vagy eszköz, amelyeknek nincs, vagy csak áttételesen van közük a gyógyításhoz, mégis patikusok szabadalmaztatták őket.

Útipatika a Marsra

Utánajártunk, hogy milyen gyógyszertári készítményekre van szükségük az asztronautáknak a súlytalanság állapotában vagy a kozmikus sugárzás káros hatásai ellen?

Kampány indul a vízfogyasztás népszerűsítésére

A megfelelő hidratáltság és az egészséges életmód támogatására az OGYÉI márciustól ismét meghirdeti vízfogyasztást népszerűsítő, Aqua Challenge elnevezésű kampányát, tudatták a szervezők.

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!