ínhüvelygyulladás

Megelőzhető az ülőmunka káros hatása

Nemcsak nyak- és hátfájdalmat okozhat az ülőmunka közben felvett rossz testtartás, hanem akár a belső szervekre is kihatással lehet, de ínhüvelygyulladás és teniszkönyök is kialakulhat.

A fájdalomcsillapítás leggyorsabb módszerei

Vannak helyzetek, amikor a gyorsaság döntő: ilyen lehet például egy nyaralás előtti időszak, amikor minél rövidebb idő alatt, minél hatékonyabban szeretnénk megszabadulni a fájdalomtól, ami máskülönben elrontaná a pihenést.

Fájdalom az ujjakban – A nyeregízületi porckopás

A nyeregízületi porckopásról általában csak a diagnózist követően hallanak először a páciensek, pedig sokakat érintő betegségről van szó. Dr. Hetthéssy Judit Réka kézsebész szakorvos, a Semmelweis Egyetem tudományos munkatársa mellett Kocsis Kata gyógytornász-fizioterapeuta mondta el, milyen tünetek esetén indokolt a szakorvos felkeresése.

A rossz kéztartás következményei

A felső végtag-fájdalmat okozó kellemetlen tünetek pontos okának kiderítése hosszú ideig eltarthat, holott az esetek többségében csak néhány apró dologra kéne odafigyelnünk, hogy elkerüljük a bajt.

A kattintgatás veszélye: az RSI-szindróma

Egérváll és ínhüvelygyulladás... Ha ugyanabban a pozícióban van a kézfeje naponta nyolc-tíz órán keresztül, az fájdalmas mozgásszervi problémákhoz vezethet!

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!