bolygók

Magyar neveket kaptak a legújabb kisbolygók

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontja (CSFK) bejelentette, hogy elfogadták a magyar felfedezésű kisbolygók elnevezésére korábban benyújtott 16 névjavaslatot.

Melyik a leggyorsabban keringő bolygó?

Az égitest, ami a 2021 PH27 jelet kapta, mindössze 113 nap alatt kerüli meg központi csillagunkat, ezzel a leggyorsabb kisbolygó, és a második leggyorsabb égitest a Merkúrt követően.

Holdkór nem csak teliholdkor

– Tessék ideadni a taj-kártyát! – hallatszott Lilla nővér hangja. És mivel Lilla nővér hangja nem szokott kihallatszani az orvosi szobából, sejteni lehetett, hogy olyasvalakihez beszél, aki egyrészt nagyot hall, másrészt lehet, hogy nincs taj-kártyája.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!