bolygók

Égi jelenségek május második felében

Az év első holdfogyatkozásához érdemes lesz korán kelni, számos együttállás is vár, szintén hajnalonta, és egyre rövidebbek az éjszakák.

Látványos égi jelenségek áprilisban

Jön az év első jelentősebb meteorraja, sorba állnak hajnalban a bolygók, fülemüleszóval vár ránk a telihold, hajnalonta pedig felettünk jár a Nemzetközi Űrállomás.

Hélium szivárog a Föld belsejéből

A hélium 3-as izotópja az ősrobbanás után néhány perccel keletkezett, és egy része a Föld magjában található, erről pedig a szivárgása révén van tudomásunk.

60 perc bolygónk védelméért

Március 26-án a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója ezekben a nehéz időkben újabb pillanatot teremt a szolidaritásra, valamint arra, hogy vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra, a Földre.

Látványos égi jelenség várható decemberben

Látványos bolygóegyüttállás várható december 10-én, amikor egyszerre négy égitest, a Vénusz, a Szaturnusz, a Jupiter és a Hold együttállása figyelhető meg a téli égbolton.

Hogyan került arany a világűrbe?

A nehéz elemek, mint az arany vagy az urán, különleges körülmények közepette jönnek létre, az Univerzum legextrémebb helyzeteiben.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!