Kérdezze meg pszichológusát!

Rovatunkban a SZIMPATIKA Gyógyszertárak szakpszichológusainak írásait olvashatják.

Olvasóvá nevelés az első hónapokban

A könyvek és az olvasás szeretetét nem lehet elég korán megalapozni. Kovács Zsanettet, a több mint 70 éve gyermekkönyvekkel foglalkozó Móra Könyvkiadó marketingvezetőjét arra kértük, ossza meg velünk, mely életszakaszban milyen tevékenységgel fejleszthetjük gyermekeink készségeit, és ebben hogyan lehet a segítségünkre egy-egy kötet.

Bullying – a közösségi bántalmazásról röviden

Napjainkban egyre több gyermek szenved attól, hogy az iskolában vagy az óvodában kiközösítik, csúfolják, verbálisan vagy fizikálisan bántalmazzák. A jelenségnek neve is van, ez az ún. „bullying“, ami a közösségi színtéren való megalázást, bántást jelenti.

Virtuális bennszülöttek nyomában

A felnövekvő generációk nagy része már szinte az anyatejjel szívja magába a különböző technikai eszközök használatát, ami noha hordoz magában számtalan előnyt is, mégis fontos beszélni ezek negatív hatásairól.

Okoseszközök használata a családban

Sok gyerek már szinte az anyatejjel szívja magába az okoseszközök használatát, serdülőkorra pedig rendszerint kialakul az ún. túlzó használat, ritkább esetben pedig a számítógép-függőség.

Tegyünk az erőszak ellen!

A bántalmazás szó kapcsán általában rögtön a fizikai erőszakra gondolunk, holott ide tartozik a szóbeli, lelki és gazdasági-társadalmi erőszak is. Cikkünkben végigvesszük a bántalmazás dinamikáját, de szó lesz arról is, hogyan lehet jól segíteni.

A lelki egészség alapjai

Évente elkészül az országunk boldogságtérképe, a boldogságnak van világnapja, mégis talán sokaknak nehezen megfogható, miben is rejlik a lelki egészségünk titka. Cikkünkben körbejárjuk, mi járulhat hozzá ahhoz, hogy harmonikus életet éljünk.

Iskolaérett-e a gyermek?

A szeptember nem csak a leendő kisiskolás gyermekek számára jelent nagy izgalmat, a legtöbb szülő is izgatottan várja az iskolakezdést.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!