gyermekvédelem

Előzzük meg a vízi baleseteket!

A vízfelületek lefedése, a folyamatos felügyelet, és a vízbiztonsági intézkedések mind minimalizálják a vízbeesés kockázatát a gyermekek, de akár a házikedvencek számára is.

A teljes élet esélye a legszebb ajándék

Minden gyermek megérdemli a figyelmet, a szeretetet, a biztonságot és azt, hogy tanulhasson és fejlődhessen. Az állami gondozásban élő gyermekek több szempontból hátránnyal indulnak a fentieket illetően, ezért most lehetőségünk nyílik nekik segíteni.

Ne hunyjunk szemet!

A Gyermekek világnapjának célja felhívni a figyelmet a gyermekek kiszolgáltatottságára és védelmezésük szükségességére.

Az Örökbe fogadok egy ovit mozgalomhoz idén is sokan csatlakoztak

Az Örökbe fogadok egy ovit mozgalmon keresztül 37 180 rászoruló gyermek kapott illatos adományt. Nyolc kamionnyi sampon, tusfürdő, mosószer érkezett hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő óvodákba, gyerekházakba, tanodákba, gyermek- és anyaotthonokba szerte az országban.

Későbbi órakezdést javasolnak az iskolákban

Az alvási mutatók romlása, melyet a Magyar Alvás Szövetség és a Szinapszis Egészségkutató legutóbbi közös felmérése is megerősített, sajnos az általános- és középiskolás gyermekek körében is jellemző.

Mit gondolnak a mai fiatalok a jövőről?

A mai fiatalok derűlátóbbak a szüleiknél, ugyanakkor hatékonyabb válságkezelést várnak a döntéshozóktól – derül ki az UNICEF legújabb globális felméréséből.

Látásjavító program indul a gyermekotthonokban

Térítésmentes látásvizsgálaton és szemészeti szűrésen vehetnek részt, szükség esetén szemüveget is kapnak az állami gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekek.

Módszerek az iskolai bántalmazás leküzdéséhez

Az iskolai konfliktusok és agresszió megelőzéséhez és kezeléséhez kaptak szakmai segítséget az érdeklődők az ELTE PPK és a Kerekasztal az Iskolai Biztonságáért (KERIB) három alkalomból álló rendezvénysorozatán.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!