Váróterem

Gyógyulj meg, Babóca!

Társállataink szebbé teszik mindennapjainkat, így nem is kérdés, hogy az ő egészségükről is gondoskodnunk kell.

Jó, ha kéznél van az inhalátor!

A rendelő várótermében hárman üldögéltek. Az egyikük Jóska bácsi volt, akin ezúttal nem volt sapka, talán a langyosodó időre való tekintettel. Sapka nélkül sokkal fiatalabbnak tűnt, sűrű, hófehér haja fiúsan meredezett a feje tetején.

Tavaszi bezsongás

Szépséges tavaszi délután, arany fény ömlik be a váróterem üvegfalán. Az arany fényben sütkérezik mosolyogva Katika, aki a napallergiája miatt kereste fel a doktor urat, aztán Mártika, Jóska bácsi, és természetesen Shüleky Ferdinánd, aki mostanában elképzelhetetlen a rendelőn kívül.

Tavaszi szél

Vajon ki az a hölgy, aki elsőként érkezett szerda délután az orvosi rendelőbe, bordó színű, helyes kis kalapban és elegáns, hófehér ballonkabátban? Valamint szintén bordó színű (a kalappal árnyalatra megegyező, érett meggyvörös) bevásárlókocsival és tűzpiros retiküllel? Na, ki?

A szív zűrjei

Shüleky tanár úr izgatottan lökte be a rendelő ajtaját. Amint megtette, eszébe jutott, milyen jellemző ez a dermedt mozdulatlanság, ami itt uralkodik: az emberek magukba süppedve ücsörögnek lehajtott fejjel mint a baglyok, nem szólnak egymáshoz, rá se néznek egymásra, csak megérkeznek, várakoznak, aztán elszélednek.

Ki is az első?

Márta néni aprókat lépett, hogy el ne csússzon a jeges betonon, de így is időben odaért a rendelő elé. Szeretett elsőként érkezni, ki tudja, mennyit kell várni, ha bemegy előtte egy beteg. Mert a betegek már csak olyanok, hogy örülnek, ha végre kibeszélhetik a nyavalyájukat, itt fáj, ott fáj, nézze csak meg, doktor úr.

Adni jó!

Mennyi eső, mennyi szürkeség, mennyi hétköznap – így merengett magában Lilla nővér, miközben kinyitotta a rendelő ajtaját. Sehol senki, nyugtázta, de egy kicsit meg is lepődött.

Tisztelet a véradóknak!

Teltház volt aznap a rendelőben, a novemberi hideg alaposan megbirizgálta az emberek orrát. Volt, aki köhögött, volt, aki be is lázasodott, de legtöbben attól féltek, hogy a koronavírus verte le őket a lábukról.

A bánat illata

A szomorúság és a bánat szinte mindenkin nyomott hagy, és gyakran már messziről észrevesszük, ha valaki nincs jól. De mi alapján ismerjük fel a jeleket?

Segélycsapat a rendelőben

Rendelési idő: kedden 16 órától 20 óráig. Ezt a sort olvasta már ötödször – félig magában, félig hangosan – Márta néni, és minden alkalommal, amikor a sor végére ért, megrázta a kilincset.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!