Jogos

Időskori biztonság

A tartási és életjáradéki szerződések segítséget jelenthetnek, de csak nagy körültekintéssel érdemes megkötni azokat.

Meddig tart a holtomiglan-holtodiglan?

Magyarországon sajnos még mindig nagyon sok házasság végződik válással. Amíg boldogok a házastársak, sokszor nem gondolnak bele, hogy az életük minden területe összefonódik, ám váláskor számtalan kérdés merülhet fel bármelyik fél részéről.

A devizahitel útvesztőjében

Még mindig sokakat érintenek a devizahitelekkel kapcsolatos problémák, melyeket a járványhelyzet gazdaságra gyakorolt hatásai tovább súlyosbítottak.

Egészségpénztár vagy egészségbiztosítás?

Az öngondoskodás egyre nagyobb jelentőséggel bír, így érdemes megfontolni, hogy milyen szolgáltatásokkal biztosíthatjuk ellátásunkat és anyagi biztonságunkat egy esetleges egészségügyi probléma esetén.

Garancia, jótállás vagy szavatosság?

Bármit is vásárolunk, mindenképpen érdemes tisztában lennünk, hogy a termék esetleges hibája esetén milyen jogokkal élhetünk. Dr. Méhes Dávid Dániel ügyvédet arról kérdeztük, hogyan érvényesíthetjük ezen jogainkat, mikor érdemes az adott termék cseréjét kérni, és mire terjed ki a garancia.

Mi áll jogunkban betegként?

A kórházban fekvő betegek gyakran nincsenek tisztában azzal, milyen jogok illetik meg őket, de jó tudni, hogy a kiszolgáltatott helyzet ellenére a betegjogi képviselők segítenek jogaink gyakorlásában akár betegként, akár hozzátartozóként.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!