Szülés

Csak a szülésnél vette észre, hogy terhes

A 31 éves Andrea Curry nagyjából 5 kilót szedett fel néhány hónap alatt, de azt hitte, hogy csak a stressztől hízik. Valójában azonban a második gyermekét várta.

Az érzékelés kezdetei

Harmincöt hetes magzati korra alakul ki a fájdalom és az érintés megkülönböztetése.

Már az anyaméhben is mosolygunk

Jóval a megszületés előtt kezdenek el "grimaszolni" a magzatok, akiknek "mosolyra" húzódnak ajkaik, ráncolják a homlokukat, "fintorognak", s ahogy telnek-múlnak a hetek, mimikájuk egyre összetettebbé válik.

Miért betegszünk meg fiatalkorban?

A hosszú távú kutatások azt mutatják, hogy a krónikus betegségekben szenvedő emberek gyakran másoktól eltérően fejlődtek az anyaméhben és gyermekkorukban.

A férfimeddőség pszichés háttere

Egy feltevés szerint a pszichés gátlás kizárólag a nők esetében hathat ki a termékenységi folyamatra. A férfiaknál „mindössze” merevedési problémát eredményezhet.

Hol jó szülni?

Kevés téma tud olyan heves indulatokat kiváltani ma Magyarországon, mint az otthonszülés.

Elcserélt magzatok

Egy neves hongkongi termékenységi klinika elismerte, hogy szakemberei elcseréltek két embriót és más nőbe ültették be.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!