PCOS (policisztás ovárium szindróma)

Ne legyen tabu a PCOS!

A PCOS, azaz a policisztás ovárium szindróma minden 10. nőt érinti, ám ennek ellenére még mindig keveset tudunk a betegségről.

A PCOS-ben szenvedőknél nagy a korai halálozás esélye

Egy friss kutatás eredményei szerint a PCOS-ben szenvedő nőknek 47 százalékkal nagyobb az esélye arra, hogy fiatalon meghaljanak rák, endokrinológiai, tápanyag, anyagcsere vagy szív- és érrendszeri betegségben.

Ha nem jön az áldott állapot

A legtöbb nő életében beköszönt az az időszak, amikor már nem a fogamzásgátlás, hanem épp ellenkezőleg, a családalapítás lesz a cél. Ez azonban nem mindig olyan egyszerű, számos környezeti és élettani hatás nehezítheti a teherbeesést.

A kevés alvás hízást és meddőséget is okozhat

Rég tudjuk, hogy nem élünk túlságosan egészségesen. Ez pedig nem csak azt jelenti, hogy nem étkezünk jól, hogy nem mozgunk, hanem azt is, hogy komoly gondjaink vannak az alvással is. Nemrégiben egy tanulmány rámutatott, hogy az alváshiány hizlal, amivel a terméketlenség kialakulásához is hozzájárulhat.

A PCOS nőiségre gyakorolt hatása

PCOS - manapság egyre több fogamzókorú nő kapja kézhez ezt a diagnózist. Az állapot okozta tünetek sajnos nagyban kihathatnak az érintett mindennapjaira, hiszen nem csak abban mutatkozhat meg, hogy nehezen, vagy egyáltalán nem megy a teherbeesés...

Hogyan hat a PCOS a nőiség megélésére?

PCOS - manapság egyre több fogamzókorú nő kapja kézhez ezt a diagnózist. Az állapot okozta tünetek sajnos nagyban kihathatnak az érintett mindennapjaira, hiszen nem csak abban mutatkozhat meg, hogy nehezen - vagy egyáltalán nem - megy a teherbeesés.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!