környezettudatosság

Hol szivárog metán a légkörbe?

A metán rendkívül erős hatású üvegházgáz, és az emberi tevékenység révén légkörbe kerülő mennyiségét jelentősen csökkenteni kell. Ehhez azonban tudni kell, pontosan hol is távozik.

60 perc bolygónk védelméért

Március 26-án a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója ezekben a nehéz időkben újabb pillanatot teremt a szolidaritásra, valamint arra, hogy vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra, a Földre.

5+1 érv a balkonkertészkedés mellett

Nem kell kert, de még napos gang sem ahhoz, hogy megtapasztaljuk a növénynevelés élményét. A párkányzöldítés, balkonkertészkedés az elmúlt néhány évben világhódító útját járja, és számtalan pozitív hatása miatt népszerűsége töretlen.

Változtak az európaiak húsfogyasztási szokásai

Tízből nyolc európai fogyasztó változtatott húsfogyasztási szokásain a Covid alatt: a fogyasztók fele eszik több alternatív húskészítményt most, mint a pandémia előtt. A trendek az Amcor globális csomagolás gyártó által publikált friss kutatásból derültek ki.

Klímavédelmi fejlesztésben vesz részt a MOME

Története során először nyert nemzetközi innovációs pályázatot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. Az Európai Unió kutatás-fejlesztési programja, a Horizon keretében a MOME egy Magyarország számára is fontos célkitűzést, a biomassza-alapú gazdaságra való átállást segíti majd.

Megelőznék a háztartási hulladék égetését

„Ne égess!” címmel felvilágosító kampányt indít a háztartási hulladék égetésének megelőzésére a fővárosi önkormányzat, a Budapesti Közművek, a Levegő Munkacsoport és a Humusz Szövetség - tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!