környezettudatosság

Játék a zöldben - cselekvés zölden

A gyermekek szabad játéka a természetben, az ott eltöltött rendszeres minőségi idő lehet az előszobája a későbbi környezettudatos szemléletüknek.

Miért költenénk mosóporra, amikor itt a vadgesztenye!

Az elmúlt években kerültek a köztudatba a különféle természetes összetevőket tartalmazó, környezetbarát tisztítószerek. Aki igazán fenttartható megoldást keres, most meg megtalálhatja a vadgesztenyefák alatt!

Babaápolás: hogyan csináljuk természetesen?

Az újszülöttkortól használható hatalmas fürdető, sampon, testápoló, popsikrém, kenőcs, hintőpor, popsitörlő, babaparfüm és krém kínálat sok kismamát elbizonytalaníthat.

Így böjtöljünk, ha a környezetnek is jót szeretnénk

A böjt jót tesz testnek és léleknek, és egy kis odafigyeléssel a környezetnek is. Az osztrák főváros környezetvédelmi ügyosztálya összeállított néhány tippet, amelyekkel a klímavédelemhez is hozzájárulhatunk.

Mit használjunk súrolószer helyett?

A zöld háztartás alappillérei a szódabikarbóna, a mosószóda és a citromsav/ecet. Ezekkel az anyagokkal környezetbarátabbá és biztonságosabbá tehetjük a takarítást. De mit használjunk a különböző bolti súrolószerek helyett?

Karácsonyi maradék - újratervező

Mostanra már lezajlottak a nagy karácsonyi lakomák, és talán szívesebben rendelnénk pizzát, minthogy a maradékot újramelegítsük. De ne etessük a kukát, az ünnepi ételek maradékából finom fogásokat lehet újratervezni.

Kevésbé mérgeznek a zöldként árult tisztítószerek?

Bár az általános feltételezés szerint a zöldként árusított termékek kevésbé mérgezőek a környezetben élő szervezetekre és jobban lebomlanak, kevés kutatást végeztek annak vizsgálatára, hogy ez valóban így van-e vagy sem.

Mennyire környezetkímélő a biciklizés?

Napjainkban komoly problémát jelent a közlekedés környezetünkre gyakorolt negatív hatása, amelyre sokan igyekeznek megoldást találni. Vajon a kerékpározás a legkörnyezetkímélőbb közlekedési mód?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!