rovar

A gyomnövények is hasznosak

Egy új kutatásból kiderült, hogy azok a növények, amelyek számunkra gyomok, a vadméhek és más beporzók számára igen értékesek, és hozzájárulnak a biológiai sokféleség fenntartásához.

Készüljünk fel a kullancsszezonra!

Már nagyon várjuk, hogy beköszöntsön a tavasz, és egyre hosszabb kirándulásokra indulhassunk a természetben. Mielőtt azonban megtervezzük a szabadtéri programokat, érdemes tájékozódnunk a kullancshelyzetről.

Új sivatagi pókfajt fedeztek fel

Új sivatagi pókfajt fedeztek fel izraeli kutatók az ország délkeleti részén fekvő Arava-völgyben – jelentette be a Jeruzsálemi Héber Egyetem.

Bérelt méhek készítik a mézet Horvátországban

Egyre nagyobb az érdeklődés az egyetlen horvátországi „méhhotel” iránt, amely termékeny méhekkel teli kaptárokat kínál olyan embereknek, akik bár szeretnének saját mézet termelni, de sem idejük, sem helyük nincs arra, hogy gondozzák a kis beporzókat.

Ki a legvonzóbb a szúnyogok számára?

Az alkonyok elengedhetetlen velejárója a szúnyogok támadása. Van, akit elkerülnek, van, aki pedig tetőtől talpig csípésekkel borítottan tér haza a kerti partiról. Mi okozza a különbséget?

Elfertőződött rovarcsípések

Kipirosodott, irritált bőr, viszketés, hólyagok – ezek a rovarcsípések jellegzetes tünetei, melyek a legtöbbször néhány nap alatt és fájdalom nélkül elmúlnak. Előfordulhat azonban, hogy a csípés helye elfertőződik, ilyenkor érdemes orvoshoz fordulni.

Bogarakkal a parlagfű ellen

Új biológiai védekezéssel kísérleteznek magyar kutatók a parlagfű ellen, várakozásuk szerint a parlagfű olajosbogár hatékonyan ritkíthatja a gyomnövényt.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!