izomgörcs

Achilles-ín, a sebezhető testrészünk

Az Achilles-ín, ha halálos végzetet nem is rejt számunkra, azonban sérülékenysége, érzékenysége miatt igen nagy fájdalmakat képes okozni, amely többnyire gyulladásból fakad.

A nyugtalan láb szindróma okai

A láb lefekvés utáni, feszülő érzését gyakran csak mozgással tudjuk enyhíteni, ez azonban alvászavarhoz is vezethet. Mi okozza a nyugtalan láb szindrómát?

A befagyott váll szindróma

A merev, beszűkült mozgású, fájdalmas váll, vagyis a befagyott váll szindróma a középkorúak és főként a nők gyakori panasza, amelyen dr. Arnold Dénes Arnold MSc fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa szerint megfelelő kezelésekkel hatékonyan lehet segíteni.

A jóga nincs mindenkire pozitív hatással

Az emberek 10 százalékánál okoz váz- és izomrendszeri megbetegedést a jóga, és az esetek 21 százalékában súlyosbítja a már meglévő fájdalmakat - állapították meg a Sydneyi Egyetem kutatói.

Vegyük észre időben a reumatológiai problémákat!

A legtöbb ember számára alapvető képességnek tűnik a mozgás, ám ha valamilyen betegség vagy sérülés következtében fájdalmat, esetleg ízületi kötöttséget tapasztalunk, nehezen viseljük, hogy mozgásunkban korlátozottak vagyunk.

A magnéziumhiány minden bajunk forrása?

Több olyan ásványi anyag van, amelyek hiánya zavart okozhat az emberi szervezet működésében. Jó tudni, hogy az ilyen panaszok hátterében állhat magnéziumhiány is.

7 tanács a gerinckímélő futáshoz

Amikor a sarokcsont futás közben a talajhoz csapódik, az ágyéki gerinc a test tömegének közel három-hatszorosát viseli plusz teherként. Emiatt a futóknál életük során 75%-os a derékfájdalom előfordulása.

Magyar fejlesztésű izomgörcs elleni gyógyszer készül

Jövő év elején kezdődhet a klinikai tesztje annak a magyar fejlesztésű gyógyszernek, amely többek között a stroke-on átesett, fájdalmas izomgörcsökkel küzdő emberek kezelésében hozhat nagy változást.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!