műtét

Bravúrosan mentették meg egy újszülött életét

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet kollégái elvégezték hazánkban az első, hosszútávú ECMO (mesterséges keringés és légzés) támogatott újszülött szállítását.

Orvosi bravúr segített egy ikerpáron

Több orvosi szakterület összehangolt csapatmunkájának köszönhetően kapott esélyt egy budapesti ikerpár, akik egy ritka genetikai betegséggel, Apert-szindrómával születettek.

Egy éve alig mozgunk: megjelenhet a visszeresség

Eddig is népbetegségnek számított, az egy éve tartó vírushelyzet miatt azonban még inkább növekszik azoknak a száma, akik visszerességgel, visszértágulatokkal szembesülnek az alsó végtagokon.

Elhalasztják a nem sürgős műtéteket Bécsben

Bécsben elhalasztják a nem sürgős, tervezhető műtéteket a koronavírus-járvány fertőzöttjeinek emelkedő száma miatt, hogy szükség esetén biztosítani tudják a megfelelő számú ágykapacitást a kórházakban.

Mandulaműtét gyermekkorban

Gyermekkorban a műtét javallatai nem egységesek, kórházanként is eltérőek lehetnek. Míg régebben nagyon gyakran történt mandula kivétel, addig napjainkban sokkal jobban körülírt esetekben kerül sor műtétre.

Amit érdemes tudni a szürkehályog-műtétről

Gyógyszerrel és különféle kezelésekkel sem visszafordítható a szemlencse elhomályosodásával járó szembetegség: a szürkehályog csak és kizárólag műtéttel gyógyítható.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!