műtét

Mellkasnyitás nélkül végeztek szívbillentyűműtétet

Új, a mellkas nagy kockázattal járó megnyitása nélküli szívbillentyűműtétet végeztek el két alkalommal az elmúlt hetekben a Szegedi Tudományegyetem Invazív Kardiológiai Részlegén - tájékoztatott a felsőoktatási intézmény.

A rettegett mandulagyulladás

A mandulagyulladás a leggyakoribb gyulladásos megbetegedések közé tartozik, és bár alapvetően problémamentesen gyógyul, bizonyos esetekben műtétre is szükség lehet. Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégészt a gyulladás hátteréről és a műtét utáni teendőkről kérdeztük.

Gerincferdüléssel élőknek készült dokumentumfilm

Az Országos Gerincgyógyászati Központ adott otthont egy Magyarországon egyedülálló dokumentumfilm elkészítésének, amely valós időben és körülmények között mutatja be a gerincferdülés műtéti kezelésének folyamatát.

A daganatkezelés új, fagyasztásos módszere

Hazánkban először a Semmelweis Egyetemen végeztek két, rosszindulatú vesedaganatos betegen úgynevezett krioablációs eljárást, amely során a daganatszöveteket -40 Celsius fokon roncsolják.

Élet a pacemaker beültetése után

Bizonyos szívbetegségek, kóros állapotok esetén a legmegfelelőbb eljárás, ha a páciensnek pacemakert vagy defibrillátort ültetnek be. Mi a különbség a két eszköz között és hogyan lehet ezekkel biztonságos, teljes életet élni?

Zsibbadó végtagok – Az alagút szindróma kezelése

Nehezen tudunk hozzászokni az érzéshez, ha a fájdalom vagy a zsibbadás miatt nem tudjuk használni a végtagjainkat. Az alagút szindróma kialakulása nem megelőzhető, de dr. Hetthéssy Judit egyetemi adjunktus, kézsebész elmondta, miért érdemes már az első tünetekkel is orvoshoz fordulni, és milyen kezelési módszerek szabadíthatnak meg a betegségtől.

Tavaly is több száz szervátültetést végeztek hazánkban

Tavaly 307 szervátültetés történt Magyarországon, 273 esetben elhunyt donorból, 34 esetben pedig élőből eltávolított szervvel - derül ki az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) tavalyi évet összegző közleményéből.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!