műtét

Használjuk helyesen a szemcseppeket!

Fertőzések, kisebb szemsérülések vagy szembetegségek esetén a szemcseppek rövidebb vagy hosszabb ideig tartó használatával sokat segíthetünk szemünk komfortérzetén. A szemcsepp használatától azonban sokan tartanak.

Mikor szükséges a hallásvizsgálat?

A halláscsökkenés lehet átmeneti vagy tartós, de ha kialakult, fontos, hogy mielőbb felismerjék és kezeljék, mert az ép hallás hiánya az élet számos területén érezhető, és akár visszafordíthatatlan következményekkel is járhat.

Ne késlekedjünk: bőrrák esetén az idő nem nekünk dolgozik

Legyen szó basaliomáról vagy laphámrákról, közös bennük, hogy Magyarországon évről évre egyre több embert érintenek. A Magyar Dermatológiai Társulat 2022-ben azért indít kampányt, hogy felhívja a figyelmet a bőrrákra és ismereteket terjesszen a betegségről.

Sikeres volt az első robotsebészeti epeműtét

Jól van az a 68 éves beteg, akin az országban először végeztek Da Vinci robotsebészeti eszköz segítségével epehólyag eltávolítást. A Semmelweis Egyetemen zajló műtétet a társadalombiztosítás finanszírozta.

Fájdalom az ujjakban – A nyeregízületi porckopás

A nyeregízületi porckopásról általában csak a diagnózist követően hallanak először a páciensek, pedig sokakat érintő betegségről van szó. Dr. Hetthéssy Judit Réka kézsebész szakorvos, a Semmelweis Egyetem tudományos munkatársa mellett Kocsis Kata gyógytornász-fizioterapeuta mondta el, milyen tünetek esetén indokolt a szakorvos felkeresése.

A tüdőembólia utáni felépülés és prevenció

A mélyvénás trombózis rettegett szövődménye a tüdőembólia. Mivel akár halált is okozhat, így azok, akik átestek rajta, félve gondolnak a felépülési időre, a probléma megismétlődésére.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!