időjárás

Az idei július volt a Föld legmelegebb hónapja

A globális felszíni átlaghőmérséklet 2021 júliusában 0,01 Celsius-fokkal haladta meg a korábbi júliusi rekord hőmérsékletet, amelyet 2016-ban, 2019-ben, majd 2020-ban mértek.

Egyre több területet fenyeget árvíz

Alig 15 év alatt 20-24 százalékkal nőtt az árvízveszélyben élő népesség aránya világszerte, és a jövőben ez a helyzet tovább romlik majd.

A vadasparkok lakóit sem kíméli a nyári hőség

Különleges fagyival is kedveskednek a hőségben a ragadozóknak a Szegedi Vadasparkban a gondozók, az állatkert esetében azonban a mindennapi rutin része a megfelelő körülmények biztosítása kánikula idején.

A hazai vízgazdálkodás nem megfelelő

A jelenlegi vízgazdálkodási rendszerekkel nem lehet hatékonyan megbirkózni az egyre szélsőségesebb csapadékkal, árvizekkel, aszályokkal Magyarországon, ezért paradigmaváltásra van szükség.

Hosszabb nyarak, rövidebb telek várnak ránk

Az elmúlt öt évtized hőmérsékleti adatainak elemzése alapján az ősz jelentősen, a tavasz mérsékelten rövidült Magyarországon, a nyár viszont ötven nappal hosszabb lett, mint a hetvenes években volt.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!