Scleroderma

A saját maga ellen forduló szervezet

A testünk egy vár, amelyet az immunrendszer, azaz a hadsereg véd meg a külső támadóktól. Ha azonban a hadsereg hibás terv alapján fut, magát a várat is megtámadhatja.

Miért nehéz diagnosztizálni a sclerodermát?

A scleroderma egy ritka betegség, az érintettek számát világszinten 2,5 millióra becsülik a szakemberek. A scleroderma felismerése igen nehéz, ezért sokak esetében késve kezdődik meg a megfelelő terápia alkalmazása, így a kezelés is kevésbé hatékony.

Akiknek különösen nehéz a téli időjárást elviselniük

Bár az idei tél nem tartozik a leghidegebbek közé, azért fázni lehet a 10 fok körüli időben is. Van egy betegcsoport, amely tagjai különösen megszenvedik a hideget, mivel lényegesen érzékenyebbek a hidegre, mint egészséges társaik.

Kiegyensúlyozott élet sclerodermával

A sclerodermával kapcsolatban többek között arra hívják fel leggyakrabban a figyelmet, hogy a betegeknek milyen lelki megterhelést jelent a betegség, és miként őrizhetik meg mentális egészségüket a diagnózist követően és a mindennapok során.

Mindent a sclerodermáról

A scleroderma egy ritka, krónikus, autoimmun betegség, mely jelenleg nem gyógyítható, azonban a korai diagnózis felállításával a betegek életminősége a tünetek célzott enyhítésével javítható.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!