sebkezelés

Mire képes az orvosi méz?

A cukorbetegeket érintő fekélyek kezelésében kiemelt jelentőségű a mézes fekélykezelés. Vajon milyen tulajdonságai teszik ilyen hatékonnyá az orvosi mézet?

Veronika, a világ gyógyszere

Az orvosi veronika rendkívüli gyógyhatásáról már a rómaiak is meggyőződtek, és még ma is „a világ gyógyszereként” tartják számon.

Sebek, hegek és kezelésük

A legtöbb könnyű sebesülést, sérülést a háztartási vagy ház körüli munkák során szerezzük. A sebek, hegek kezeléséről és ápolásáról, no meg teljes vagy részleges eltüntetéséről Gilyénné dr. Schunk Mária gyógyszerésszel beszélgettünk.

Sebkezelés, de okosan

A sebek, hegek helyes kezeléséről és ápolásáról, no meg teljes vagy részleges eltüntetéséről Gilyénné dr. Schunk Máriával, a Bazsalikom Patika gyógyszerészével beszélgetett Kalmár András.

Milyen gyógyszereket vigyünk a nyaralásra?

Nyaralás előtt a csomagunk összeállításakor a legutolsó, ami eszünkbe jut - hacsak nem szenvedünk valamilyen krónikus betegségben -, az az orvosi csomag. Pedig érdemes figyelmet fordítanunk a megfelelő készítményekre, mert enyhe betegség vagy könnyebb baleset a pihenés alatt is érhet minket.

Lábzsibbadás is jelezheti a cukorbetegséget

A cukorbetegséget bár csendes gyilkosnak is nevezik, mivel eleinte nem okoz tüneteket, ennek ellenére hosszú éveken át pusztít és rombolja a szervezetet. Ezért sokan csak akkor szembesülnek vele, amikor már szövődmények is kialakultak.

Sejtterápiát alkalmaznak a nem gyógyuló lábszárfekélyeknél

A nehezen, vagy nem gyógyuló vénás lábszárfekélyen és a cukorbetegség miatt kialakult lábszárfekélyen is segíthet az a sejtterápiás eljárás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem orvosai több évnyi előkészítés után egy klinikai kutatásban alkalmaznak.

Krónikus sebek ellátását segítő alkalmazás készült

A krónikus sebek ellátását segíteni hivatott, mobiltelefonos applikáción keresztül használható mesterséges intelligencia prototípusát alkották meg a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet és a MedInnoScan Kft. kutatói.

Horzsolások, sebek kezelése otthon

Az önfeledt játék vagy sport során óhatatlanul bekövetkeznek balesetek. Ezek közül a leggyakoribbak a bőrt érintő horzsolások, sérülések, kisebb sebek.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!