Utazás

Utazás, nyaralás babával – mire figyeljünk?

Nyáron felmerül a kérdés, mikor vihetjük ki az újszülött babát a levegőre, mikor és hogyan utazhatunk vele hosszabb utakra, mikor érheti nap a bőrét? Mivel kenjük, vagy szabad-e naptejjel kenni egyáltalán?

Milyen gyógyszereket vigyünk a nyaralásra?

Nyaralás előtt a csomagunk összeállításakor a legutolsó, ami eszünkbe jut - hacsak nem szenvedünk valamilyen krónikus betegségben -, az az orvosi csomag. Pedig érdemes figyelmet fordítanunk a megfelelő készítményekre, mert enyhe betegség vagy könnyebb baleset a pihenés alatt is érhet minket.

Előzzük meg a kiégést pihenéssel!

Itt a nyár, sokan terveznek hosszabb-rövidebb utazást, pihenést, amely néhány dolgot szem előtt tartva valódi rekreáció, a kiégés ellenszere is lehet.

Mi kerüljön az úti patikába?

A fájdalom- és lázcsillapítók a leggyakrabban alkalmazott gyógyszerek közé tartoznak. Nincs ez másként a nyaralások, utazások alkalmával sem. Mit ajánlhat a gyógyszerész?

Mennyire környezetkímélő a biciklizés?

Napjainkban komoly problémát jelent a közlekedés környezetünkre gyakorolt negatív hatása, amelyre sokan igyekeznek megoldást találni. Vajon a kerékpározás a legkörnyezetkímélőbb közlekedési mód?

Kell-e félnünk a baktériumoktól a metróban?

A reggeli csúcsforgalom idején mindegyik vonalnak saját jellegzetes baktériumflórája van, ami estére az egész rendszert egységesen benépesítő mikrobiommá áll össze - derül ki egy hongkongi kutatásból.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!