Tanulás

A kézírásos jegyzetelés segít tanulni

Valószínűleg sokan tanultak úgy, hogy közben jegyzeteket készítettek az épp elsajátítandó anyagról, és közben észrevették, jobban megragad, amit így le is írtak.

Nem kell agy a tanuláshoz

Először sikerült kimutatni, hogy az egészen egyszerű idegrendszerrel is lehetséges a tanulás.

Támpontok iskolakezdéshez

„Amikor egy gyermek az iskolai teljesítménnyel kapcsolatban szorongóvá, elkerülővé válik, vagy a magatartására lesz sok panasz, érdemes elkezdeni gyanakodni, és ilyen esetben javasolt az ún. tanulási képességvizsgálat.”

Kúszástól a versenysportig – Hogyan tanulunk mozogni?

Sokan példát vehetnénk a gyermekekről, milyen kitartással gyakorolják az egyes mozdulatokat, hogy ülésből állásba jussanak, vagy hogy először bizonytalan, majd később stabil járással elinduljanak és felfedezzék a világot.

Gyermeknap az Állatkertben

A gyermeknapi hétvégén rengeteg élménnyel, programmal, a közelmúltban született kisállattal várja látogatóit a Budapesti Állatkert. A Lepkekert is most hétvégén nyit több száz színpompás trópusi lepkével.

Tanítsuk meg a gyereket tanulni!

Nem magától értetődő, hogy egy kisgyerek az iskolás évei megkezdésekor azonnal elsajátítja a tanuláshoz szükséges képességeket – de problémák akár később is kialakulhatnak.

Hogyan neveljük olvasóvá gyermekünket?

A könyvek és az olvasás szeretetét nem lehet elég korán megalapozni. Kovács Zsanettet, a több mint 70 éve gyermekkönyvekkel foglalkozó Móra Könyvkiadó marketingvezetőjét arra kértük, ossza meg velünk, mely életszakaszban milyen tevékenységgel fejleszthetjük gyermekeink készségeit, és ebben hogyan lehet a segítségünkre egy-egy kötet.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!