demencia

Depresszió és szorongás Alzheimeres betegeknél

Napjainkban sajnos sok idős embernek számtalan stresszforrással kell megküzdenie: szeretteik elvesztése, régi szerepeik megváltozása, a nyugdíjazással járó haszontalanság-érzés, betegségek, anyagi nehézségek.

Kommunikáció demens beteggel: 7 tiltott mondat

A demenciával vagy Alzheimer-kórral élő szerettünkkel történő kommunikáció időnként kihívásokat rejt magában. Néha érzelmileg kimerítő, máskor értelmetlennek tűnő, nem helyénvaló, akár felzaklató beszélgetésekben lehet részünk.

A terápiás állatok a lélek gyógyítói

Egy németországi idősotthon lakóihoz időről-időre szokatlan vendégek érkeznek. A Rudolstadtban található intézmény lakói nagyon élvezik a szőrös négylábúak látogatását.

Ölelésterápia segíthet az idősek megnyugtatásában

A brit Alzheimer Társaság és a cardiffi egyetem fejlesztésében egy olyan, HUG („ölelés”) névre keresztelt eszköz került múlt hónapban forgalomba, ami számtalan demenciával élő és róluk személyes gondoskodást nyújtó számára jelenthet nagy könnyebbséget.

Hogyan ismerhető fel idejében a demencia?

A szellemi hanyatlás lehet egy előrehaladó, egyre romló betegség vezető tünete, de számos idegrendszeri működési zavar is járhat átmeneti szellemi hanyatlással.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!